NIBE köpte Sol & Energiteknik

NIBE förvärvar Sol & Energiteknik AB samt rörelsen i finska Bencon Oy. NIBE har slutit avtal om att förvärva Sol & Energiteknik AB i Huskvarna. Företaget kommer att ingå i affärsområdet NIBE Villavärme. Sol & Energiteknik startades 2003 och är specialiserat på solenergikonsultation samt försäljning av solvärmesystem och solpaneler på framför allt den svenska marknaden men även i en ökande grad på den europeiska marknaden. Sol & Energiteknik omsätter ca 20 Mkr med ett rörelseresultat på ca 5 %. Antal anställda är sju personer. – Vi ser förvärvet som ett naturligt steg att också positionera oss inom solenergiområdetoch därigenom ytterligare förstärka NIBE Villavärmes produktprofil vad avser förnyelsebar energi, säger Gerteric Lindquist, NIBEs koncernchef.

– Sol & Energiteknik har ett stort professionellt kunnande, ett bra produktsortiment och vi ser goda möjligheter att tillsammans kunna expandera verksamheten såväl i Sverige som utomlands. Grundaren Stefan Johansson och hans bror Peter Johansson fortsätter att leda och arbeta i företaget.Tillträde sker från och med den 6 maj 2009, eftersom sedvanlig due diligence redan är genomförd.  NIBE har också slutit avtal om att förvärva verksamheten i det finska bolaget Bencon Oy som omsätter ca 7 Mkr. Verksamheten är fokuserad på mätning, reglering och specialelement.

Tillträde sker från och med den 6 maj 2009. Källa: NIBE Industrier AB  

Publicerad 8 maj 2009

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.