Luftrening | 1 aug 2022

Nederman växer inom industriell luftrening

Det svenska miljöteknikföretaget Nederman har förvärvat amerikanska RoboVent. I och med detta stärker bolaget sin ställning i Nordamerika genom att bli den främsta aktören i USA inom industriell luftfiltrering i svetssegmentet.

Nederman växer inom industriell luftrening
Amerikanska RoboVent blir en del av Nederman-koncernen. Foto: Robovent

RoboVent, grundat 1989, är en nordamerikansk ledare inom luftreningsteknik och lösningar för kontroll och filtrering av industriell rök, damm och oljedimma. Deras unika försäljningsstrategi, starka utrustningssortiment och nyckelfärdiga lösningar har skapat ett starkt varumärke och globalt anseende.

Genom att kombinera dessa styrkor med Nedermans globala närvaro, kompletterande produkter, lösningar och digitala teknik kommer Nederman ytterligare stärka sin förmåga att leverera lösningar för ren luft inom de industrisegment bolaget levererar till.

– Vi fortsätter att utvecklas och stärka vår förmåga att skydda människor, miljö och produktion från skadliga effekter av industriella processer. Med det här förvärvet stärker vi vår position i USA avsevärt, säger Sven Kristensson, vd för Nederman Group.

RoboVent har sitt huvudkontor i Sterling Heights, Michigan, och har över 100 anställda i USA, Kanada och Mexiko. RoboVent kommer att bli en del av Nedermans division Extraction & Filtration Technology. Förvärvspriset uppgår till cirka 430 miljoner kronor. Robovents omsättning för 2021 uppgick till cirka 32 miljoner dollar och omsättningen för 2022 beräknas vara betydligt högre än 2021.

– Vi har och har haft god försäljnings- och marknadsutveckling i Nordamerika under de senaste åren. Med förvärvet av RoboVent förbättrar vi våra tillväxtmöjligheter ytterligare genom att bli den främsta leverantören av industriell luftfiltrering och luftrening på den amerikanska svetsmarknaden, säger Hans Dahlén, SVP & Head of Extraction & Filtration Technology Division.

Nederman är ett svenskt miljöteknikföretag med huvudkontor i Helsingborg. Företaget jobbar globalt inom industriell luftfiltrering som ägnar sig åt att fånga, mäta, kontrollera och rena luft för att göra industriell produktion mer effektiv, säker och hållbar. Koncernen har cirka 2200 anställda och närvaro i mer än 50 länder.

Källa: Nederman

Publicerad 1 augusti 2022

På nytt jobb

André Andersson har anställts som serviceingenjör på Lindinvent AB, Lund. Han kommer från NCC Sverige.
Håkan Askemar har anställts som säljande regionsutvecklare hos Bevent Rasch AB med placering i Stockholm. Han kommer från Ekovent.
Christian Persson har anställts som servicetekniker på Samsung AirCon i Stockholm.
André Stridh har utnämnts till vd för Umia i Ystad.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.