Solenergi | 13 okt 2022

Namnbyte och flytt till nya lokaler

Solcellsbolaget Gruppsol byter namn till Raymond och siktar mot en internationell lansering. Samtidigt flyttar bolaget till nya lokaler i Mölnlycke, strax utanför Göteborg.

Namnbyte och flytt till nya lokaler
GruppSol byter namn till Raymond och flyttar till nya lokaler i Mölnlycke. Foto: Sofia Lewerin

– För att ta oss an en internationell marknad behöver vi förstås ett namn som funkar, säger företagets vd Daniel Magnergård. Och vi vill uttrycka våra värderingar och ambitioner. Vi är personliga. Vi är drivna, rentav hyperambitiösa. Och redan från bolagets start har vi delat med oss av vår kunskap. Då passar ett personnamn som Raymond perfekt.

Ray betyder stråle på engelska och ordet mond kommer från det franska ordet monde som betyder värld.

Nyligen gick även flytten till ett nytt modernt huvudkontor i Mölnlycke. Här har Raymond god plats för både kontor, produktion och lagerhållning.

– Vi befinner oss i en spännande tillväxtfas med mycket på gång i bolaget. Med det nya kontoret kommer vi både kunna växa och skapa en närmare intern samverkan. Att området dessutom heter Solsten gjorde allt fulländat, säger Daniel Magnergård.

Källa: Gruppsol

Publicerad 13 oktober 2022

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.