Uppdrag | 20 dec 2023

Multitekniskt installationsuppdrag med miljöambition

Vid Sew-Eurodrives produtkionsanläggning utanför Jönköping har Assemblin fått ett multitekniskt installationsuppdrag som avser el, värme, vatten, ventilation och sprinkler. I projektet finns en uttalad miljöambition.

Multitekniskt installationsuppdrag med miljöambition
Assemblin får ett multitekniskt installationsuppdrag i Sew Eurodrives nya anläggning utanför Jönköping som uppförs av Skanska. Bild: Sew Eurodrive

Sew-Eurodrive, som är världsledande inom drivutrustningar till industrin, satsar i Sverige genom att bygga ett nytt kontor och produktionsanläggning i Hedenstorp väster om Jönköping.

Byggprojektet avser en ny produktionsbyggnad på drygt 10 000 kvadratmeter samt en tre våningar hög kontorsbyggnad på knappt 1 500 kvadratmeter.

Skanska Sverige har fått byggproduktionsuppdraget och och på uppdrag av Skanska har nu Assemblin fått i uppdrag att utforma och installera all el, värme- och sanitet, ventilation och sprinkler i de nya byggnaderna. I arbetet kommer flera Assemblinbolag och också det helägda dotterbolaget Bankeryd Rör att delta.

Projekteringen är påbörjad och färdigställande och inflyttning sker under andra kvartalet 2025.

I projektet finns en uttalad miljöambition, vilket bland annat innebär smarta, energieffektiva fastighetstekniska system med bland annat flexibla belysningssystem, elbilsladdning, säkerhetssystem och en hög grad av självförsörjning genom planer på koppling till solceller. Huset värms med fjärrvärme.

– Vi är mycket stolta över detta uppdrag, och vi ser fram att i nära samverkan med beställare och slutkund utforma smarta och hållbara installationslösningar i Sew.Eurodrives nya anläggning. Det är särskilt roligt i projekt där vi jobbar tillsammans och får möjlighet att bidra med vår breda, multitekniska kompetens, säger Fredrik Allthin, affärsområdeschef och vd på Assemblin El.

Källa: Assemblin

Publicerad 20 december 2023

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.