SATSNING | 2 dec 2022

Miljardsatsning på värmeväxlare

Alfa Laval investerar en miljard i tillverkning och distributionskapacitet inom packningsförsedda värmeväxlare. En stor del av investeringen görs för att öka produktionskapacitet och distribution i Lund, men även på befintliga anläggningar i Kina och Indien.

Miljardsatsning på värmeväxlare
Alfa Laval satsar en miljard på att öka produktions- och distributionskapacitet för värmeväxlare. Foto: Alfa Laval

Informationen presenterades på företagets kapitalmarknadsdag tidigare i veckan, där det framgick att företagets investeringsprogram är fokuserat på kapacitetsökning inom områden med hög tillväxt relaterade till den globala energiomställningen, uppger Alfa Laval. Den nya investeringen på en miljard kronor är en del av detta program.

– Även om vi är oroade över den globala ekonomin på kort sikt, är efterfrågetrenderna fortsatt starka, särskilt för de teknologier som krävs för att bygga om det globala energisystemet. Det vi kommunicerar idag är en del av vår ambition att fortsätta att vara i en ledande ställning och stödja avgörande områden som vätgasproduktion, koldioxidlagring (carbon capture) och spillvärmeåtervinning, säger vd och koncernchef Tom Erixon.

Källa: Alfa Laval

Publicerad 2 december 2022

På nytt jobb

Peder Bylund har anställts som vd för Sandbäckens rör i Sundsvall AB. Han kommer från Radiator vvs.
Lisa Greder har utsetts till marknadsansvarig hos Inventair AB, Stockholm. Hon kommer från annan bransch.
Dag Klevby har utsetts till vd för Intec projektstyrning. Han kommer från Afry.
Mattias Björn har anställts som handläggande konsult/uppdragsledare på Bengt Dahlgren Stockholm geo AB, med placering i Gävle. Han kommer från Energy Machines.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.