Mannerheim Invest delägare i Capital Cooling

Mannerheim Invest går in som delägare i klimatentreprenören Capital Cooling, Stockholm.

Mannerheim Invest investerar 30 miljoner kronor i klimatkonsultföretaget Capital Cooling genom att teckna totalt 43,5 procent av aktierna i en nyemission.

Mannerheim Invest kommer att investera ytterligare 10 miljoner kronor i samband med en andra nyemission inom två år, vilket innebär att ägandet då uppgår till 50,0 procent av aktiekapitalet. Capital Cooling är ett snabbväxande klimatkonsultföretag, och är en av de främsta klimatentreprenörerna i Sverige enligt Världsnaturfonden, WWF. Capital Cooling är en pionjär inom fjärrkyla och har sedan starten 2002 etablerat sig som den ledande aktören för utveckling och implementering av lönsamma lösningar för fjärrkyla i Europa. Capital Cooling befinner sig i en mycket expansiv fas och växer starkt i Europa, Mellanöstern och Asien. Företaget erbjuder energibolag, kommuner, fastighetsbolag och industriföretag kompletta affärs- och tekniklösningar för energieffektiva kyl- och kraftvärmesystem.  Capital Cooling kommer nu att förstärka Mannerheim Invests energitekniknätverk, där bolagen kännetecknas av en framträdande roll inom energi och teknik. Övriga bolag inom nätverket är VKG Energy Services, Megacon och Enaco. I dag är 80 procent av Capital Coolings marknad internationell, och Mannerheim Invests investering möjliggör en fortsatt kraftig expansion världen över.  

 – Mannerheim Invest går in som en långsiktig och stark delägare i Capital Cooling. Vi ser en stor potential i företaget och kommer att ge företaget stöd och support i utvecklingen inom energieffektiv teknik och managementtjänster. Det är dock viktigt att entreprenörsandan bibehålls i företaget, och detta är något som vi prioriterar högt i alla våra bolag, säger Gunnar Mannerheim, ordförande för Mannerheim Invest. 

– Vi ser positivt på Mannerheim Invests satsning och kommer nu att kunna kapitalisera på vår unika kompetens och snabbt expandera verksamheten, för att möta den ökande svenska och internationella efterfrågan på energieffektiva energilösningar. Vi planerar att kunna öka antalet anställda med 30-50 procent inom två år, säger Pär Dalin, vd på Capital Cooling Holding.  Källa: Mannerheim Invest

Publicerad 23 augusti 2009

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.