Luftrening | 13 feb 2023

Luftreningsentreprenör fick hedersutmärkelse

Ozonetech erbjuder ett system som renar luft och vatten i 55 länder. Företaget drivs av bröderna Behrang och Behrooz Gilanpour, som i slutet av förra veckan mottog hedersutmärkelsen ”Årets sociala entreprenör” vid den nationella finalen av EY Entrepreneur Of The Year.

Luftreningsentreprenör fick hedersutmärkelse
Behrang och Behrooz Gilanpour - Årets sociala entreprenör, EY Entrepreneur Of The Year. Foto: EY

Kriteriet för hedersutmärkelse var att entreprenören ska ha grundat ett företag som har en kärnverksamhet som bidrar till ett bättre samhälle.

Ozonetech, som ingår i Mellifiq-gruppen, är specialiserat på att utveckla avancerad teknik samt nyckelfärdiga lösningar för luft- och vattenbehandling. Företaget erbjuder ozon- och oxidationsprodukter, lösningar och system som hanterar luft- och vattenproblem. I dag finns systemet i 55 länder.

Vi ser det som ett erkännande av vårt arbete med att rena luft och vatten på ett hållbart och miljövänligt sätt

Juryns motivering:
”Årets sociala entreprenör går till miljöföretaget Ozonetech System och entreprenörerna Behrang och Behrooz Gilanpour. Ozonetech tillhandahåller ozon- och oxidationsprodukter, lösningar och system för behandling av luft och vatten. Entreprenörerna har på ett inspirerande sätt visat hur hållbarhet kan integreras i en framgångsrik affärsmodell. 2021 deklarerade FN rätten till trygg, hälsosam och hållbar miljö som en mänsklig rättighet, det visar på hur tätt miljö och mänskliga rättigheter är sammanlänkande. Ozonetechs bidrag till att säkerställa rätten till ren luft och rent vatten når långt över Sveriges gränser, från Öxabäck i Marks kommun till Nigerias kust och Bali i Indonesien. Genom deras framgångsrika entreprenörskap har dess sociala påverkan nått 55 länder globalt. Årets sociala entreprenör är en välförtjänt utmärkelse att lägga till tidigare utmärkelser”.

– Vi är oerhört hedrade och tacksamma för att vi blivit utsedda till ”Årets sociala entreprenör”. Vi ser det som ett erkännande av vårt arbete med att rena luft och vatten på ett hållbart och miljövänligt sätt. Vi tror starkt på att innovativa företag som Ozonetech kommer att spela en avgörande roll i att minska samhällets avtryck på naturen och klimatet, och vi känner oss stolta över att vara en del av lösningen, säger Behrang Gilanpour, CTO och medgrundare av Ozonetech.

Källa: EY Entrepreneur of the year

Publicerad 13 februari 2023

På nytt jobb

Dick Sellberg har anställts som säljare hos Roth Sverige AB, Malmö. Han kommer från STP Konsult.
Christel Ternström har anställts som innesäljare på Ekovent AB, Malmö. Hon kommer från Lindab.
Jenny Stenberg har utsetts till produktchef bygginfo hos Svensk byggtjänst, Stockholm. Hon kommer från Fastighetsmäklarförbundet.
 Kristin Olving har anställts som konsult för att jobba med miljöcertifieringar och taxo­nomi på Energi och miljö hos Bengt Dahlgren Göteborg AB. Hon kommer från annan bransch. Tobias Dahlquist har anställts som biträdande vvs-konsult. Han kommer från Yrgo. Jesper Knutsson har anställts som expert på cirkulära vattensystem och dagvattenhantering. Han kommer från Chalmers. Linnea-Louise Joo har anställts som biträdande konsult. Hon kommer från Chalmers. Pär Holm har anställts som elkonsult. Han kommer från Bravida. Christoffer Alm har anställts som konsult och gruppledare inom energieffektivisering. Han kommer från Chalmers industriteknik. Moa Normark har anställts som biträdande vvs-konsult. Hon kommer från Chalmers. Fredrik Risby har anställts som seniorkonsult som besiktningsman, uppdragsledare, byggledning och kontroll­ansvarig i Borås. Han kommer från Afry.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.