förvärv | 9 jan

Luftlösningsleverantörer för sjukhusmiljöer går ihop

CRC Medical, som arbetar med skräddarsydda ventilationslösningar för operationssalar och renrum, har köpts upp av den globala aktören Halton.

Luftlösningsleverantörer för sjukhusmiljöer går ihop
SBA Halton har köpt upp CRC Medical. Från vänster: Andres Rehn (CEO CRC Medical AB), Henrik Daun (Sverige Chef Halton AB) Foto: Halton

Halton erbjuder inomhusluftslösningar för krävande miljöer, exempelvis inom restaurang, sjukvård, offentliga lokaler, marin och offshore. Förvärvet av CRC Medical stärker Haltons närvaro på den svenska ventilationsmarknaden, som blir marknadsledande inom ventilationslösningar för operationssalar. CRC Medical kommer att bli Halton Health AB under 2023.

– Vi på Halton har ökat vår närvaro inom hälso- och renrumssektorn i Europa genom starka innovationer. Våra värdeskapande lösningar används flitigt i Europa. Vi är mycket glada över att kunna meddela att CRC Medical, en stark lokal aktör inom ventilationslösningar för operationssalar nu har anslutit sig till Halton den 1 januari 2023. Detta kommer att göra det möjligt för oss att erbjuda våra kunder ett komplett utbud av högkvalitativa lösningar för både sjukvård och renrumsmiljöer, säger Anu Saxén, direktör för SBA Halton.

Tillsammans har Halton och CRC Medical genomfört över 800 installationer på sjukhus. Den kombinerade expertisen och erbjudandet ger en bred palett av lösningar för lokaler med krav på exceptionell luftrenhet, såsom operationsrum, sterilavdelningar, patientrum, isoleringsrum, renrum och laboratorier.

– När Halton kontaktade oss för ett eventuellt framtida samarbete kände jag mig väldigt stolt. Halton är en stark aktör med ett gott rykte på marknaden. Som ett familjeägt företag har man en långsiktig vision och ett stort fokus på innovation. Jag ser detta som en fantastisk möjlighet för oss att vidareutveckla vårt erbjudande och serva våra kunder inom vårdsektorn ännu bättre i framtiden, säger Anders Rehn, vd för CRC Medical.

 

Källa: Halton

Publicerad 9 januari 2023

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.