Luftkontroll blir en del av Hoist Group

Luftkontroll i Örebro AB har köpts av koncernen Hoist AB som bland annat arbetar med styr- och reglersystem, ventilationslösningar och elinstallationer.

Uppköpet är en del i Hoists storsatsning på affärsområdet energieffektivisering och förstärker koncernens erbjudande till hotell och kommersiella fastigheter.

– Vi kommer att fortsätta med vår verksamhet precis som vanligt, men skillnaden för oss med att tillhöra en större koncern är att vi får en ytterligare stabilitet och en ökad kunskapsutveckling. Det kommer även att gagna oss eftersom Hoist ger oss stödfunktioner inom marknadsföring, Human Resources och controlling på ekonomiavdelningen. För våra kunder är detta också positivt eftersom det ger kostnadssynergier främst i form av att lägre inköpskostnader uppnås vilket gör att vi kan förbättra vårt erbjudande ytterligare, säger Ulf Bergqvist, VD för Luftkontroll i Örebro AB.

I Hoist Group ingår även bolagen Jovent, ett Stockholmsbaserat företag som arbetar med ventilation, el och styr- och regler, och det norska företaget EM Systemer AS som arbetar med ett egenutvecklat styr- och regler system som idag finns installerat i mer än 1 700 kommersiella fastigheter i Norge. Hoist har även företaget Hoist Technology som är verksamma i nio länder som totalleverantör av system, produkter och tjänster till hotell i tio länder

– Jag är jättenöjd över att vi nu ytterligare stärker vårt kunderbjudande genom ännu starkare geografiska täckning. Luftkontroll är med sina meriter ett givet förvärv och ett mycket bra tillskott i koncernen, säger Malcolm Lindblom, koncernchef för Hoist AB.

Källa: Luftkontroll

Utvecklad av Open IT

Publicerad 26 januari 2011

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.