LUFTENTREPRENAD | 14 maj 2020

Luftbehandlingsentreprenad på Södermalm

Vasakronan bygger ny kontorsbyggnad som omfattar 23 000 kvadratmeter fördelat över sju våningsplan på Södermalm i Stockholm. Bravida har fått förtroendet att utföra luftbehandlingsinstallationerna.
Det nya huset på Folkungagatan blir ett nytt inslag i stadsbilden och skapar ett nytt publikt stadsrum. Tanken är att det ska bli en trivsam mötesplats mitt i Södermalms puls. Huset får en aktiv bottenvåning med restaurang- och caféverksamhet som håller öppet på kvällar och helger.
Fasaden längs gatuplan öppnas upp så att aktivitet i huset speglas ut på gatan och skapar en känsla av liv och rörelse året runt.
Byggnaden kommer ha en tydlig miljöprofil och utvecklas med målsättningen att det miljöcertifieras enligt LEED, nivå Platinum. Det innebär bland annat att fastigheten får flera innovativa tekniklösningar inom bland annat energiförsörjning.
Huset beräknas stå klart sommaren 2022. Ordervärdet för Bravida är ca 26 Mkr.

Källa: Bravida

Publicerad 14 maj 2020

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.