Förvärv | 28 feb

Lindab förvärvar tysk ventilationstillverkare

Lindab har förvärvat den tyska tillverkaren Raab Lüftungstechnik GmbH. Med förvärvet stärker Lindab både försäljning och produktion av rektangulära ventilationskanaler.

Lindab förvärvar tysk ventilationstillverkare
Lindab har förvärvat tyska Raab Lüftungstechnik GmbH. Foto: Raab Lüftungstechnik GmbH

Raab Lüftungstechnik har det senaste decenniet vuxit kraftigt och etablerat sig som en ledande tillverkare av högkvalitativa rektangulära ventilationskanaler i södra Tyskland. Produktionen kännetecknas av hög effektivitet och kvalitet. Raab Lüftungstechnik kommer att vara ett dotterbolag till Felderer som Lindab förvärvade under 2022. De två bolagen samarbetar redan idag och kommer att komplettera varandra väl.

– Vi är mycket glada över att välkomna Raab Lüftungstechnik in i Lindab, säger Ola Ringdahl, vd och koncernchef för Lindab. De har haft en imponerande utveckling under Daniel Raabs ledning och det gläder mig att han kommer att fortsätta leda verksamheten som del av Lindab. Raab Lüftungstechnik ligger i framkant vad gäller automatiserad tillverkning av rektangulära ventilationskanaler och har stora möjligheter till expansion. Med förvärvet tar vi ännu ett viktigt steg i vår ambitiösa tillväxtplan i Tyskland.

Raab Lüftungstechnik omsätter runt 160 miljoner årligen och har en rörelsemarginal som är i nivå med Lindabs. Verksamheten är baserad i Großmehring, norr om München i Tyskland, och sysselsätter 95 medarbetare. Förvärvet finansieras genom egen kassa.

 

Publicerad 28 februari 2023

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.