VENTILATIONSKÖP | 28 jan 2022

Lindab förvärvar Alig Ventilation

Lindabs ventilationslösningar används framför allt i större byggnader. Med förvärvet av Alig ventilation AB kompletteras utbudet med produkter och kompetens för ventilation i mindre bostäder. Tillträde förväntas ske under januari månad.

Alig ventilation erbjuder rådgivning, kalkyler, ritningar och ventilationsprodukter till hustillverkare, byggentreprenörer och privatpersoner. Bolaget har inriktat sig på ventilation till mindre fastigheter och hanterar både nybyggnation och renovering. Alig ventilation driver även e-handelsbutiken ”ventilationsbutiken.se”.

Med förvärvet får Lindab tillgång till ökad kompetens kring ventilation i småhus och andra mindre fastigheter. Dessutom ger förvärvet inarbetade relationer med Sveriges småhustillverkare och en direkt försäljningskanal till konsument.

– Vi ser mycket fram emot att förstärka vår verksamhet genom att välkomna Alig ventilation till Lindab, säger Ola Ringdahl, vd och koncernchef för Lindab.

– Båda företagen är experter på ventilation men med fokus på olika kundgrupper. Tillsammans med Alig ventilation kan vi utveckla våra produkter till att bli ännu bättre. Vi är också mycket glada över att de fyra tidigare ägarna kommer att fortsätta att driva verksamheten som del av Lindab.

– Genom att bli del av Lindab får vi möjlighet att utveckla vår verksamhet till nästa nivå, säger Mikael Olsson, vd för Alig ventilation.

– Lindabs produkter passar väl in i vårt sortiment och genom att ingå i en större koncern får vi tillgång till ett brett sortiment med hög kvalitet. Vi kan i vår tur bidra med starka kundrelationer och hög kompetens inom ett område som Lindab vill utveckla ytterligare. Vi ser fram emot ett mycket givande samarbete.

Lindab har idag tecknat avtal om att förvärva Alig Ventilation. Tillträde förväntas ske i januari månad. Alig ventilation AB grundades i början av 1970-talet av Kenneth Olsson och drivs idag av sönerna Mikael, Mathias, David och Daniel Olsson. Verksamheten utgår från Mariestad där bolaget har 15 anställda. Alig ventilation omsätter cirka 65 miljoner kronor årligen och har en rörelsemarginal som är högre än Lindabs rörelsemarginal.

Källa: Alig

Publicerad 28 januari 2022

På nytt jobb

Fredrik Aspe partner på Ebab, har axlat rollen som  vd för Ebab i Stockholm.
Pär Snickar har utsetts till nyckelkundsansvarig för Ouman AB, Göteborg. Han kommer från Regin.
Peter Nöjd har anställts som teknisk säljare på Voltair AB:s Stockholmskontor. Han kommer från Bevent Rasch.
Christian Björkman har utnämnts till försäljningschef för Hansgrohe AB. Han var tidigare projektledare på företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.