Lätt hjul i ny fläkt

Lätt hjul i ny fläkt

Bild1_RadiPac_300dpi_RGB

Kammarfläkten Radipac har vidareutvecklats av tillverkaren ebm-papst. Fokus har legat på fläkthjulets luftinlopp, motorns placering i fläkthjulet och på fläktskovlarnas utformning. Bland annat används ihåliga aluminiumskovlar, vilket enligt tillverkaren ger både lägre vikt och högre stabilitet.

Fläkten har inbyggd varvtalsstyrning (0-10 V eller Modbus-RTU) och permanentmagnetmotor med över 90 procent verkningsgrad. Fläkten kommer att finnas för leverans i storlekarna 250 till 560 millimeter till hösten. Enligt ebm-papst har den nya generationen RadiPac 10 procent högre verkningsgrad än de tidigare, och 3 dB(A) lägre ljudnivå.

Publicerad 28 april 2015

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.