unik satsning | 3 feb

Kommunens stöd ska få fler att bygga hållbart

Ängelholms kommun ger stöd till privatpersoner som vill energieffektivisera sin fastighet eller installera solenergi. Upp till 10 000 kronor för energieffektivisering och ytterligare 10 000 kronor för solenergi kan kommuninvånarna få.

Kommunens stöd ska få fler att bygga hållbart
Ängelholms kommun vill få fler att energieffektivisera och installera solenergi. Därför kan kommuninvånarna nu få upp till 20 000 kronor i bidrag från kommunen.

– Stödet kan göra det mer ekonomiskt att bygga hållbart och installera solenergi. Vi hoppas det bidrar till att det blir mer attraktivt och att allt fler väljer att energieffektivisera sitt hus, säger Robin Holmberg (M), kommunstyrelsens ordförande.

Privatpersoner som bor i eller ska bygga nytt bostadshus i Ängelholms kommun kan ta del av stödet. Vid nybyggnation kan man få stöd på upp till 10 000 kronor för installation av solenergi.

För den som ska energieffektivisera sitt befintliga hus uppgår stödet till 30 procent av kostnaden, maximalt 10 000 kronor. Dessutom kan man få stöd på ytterligare 10 000 kronor vid installation av solenergi.

För att ta del av stödet ska man i samspråk med kommunens energi- och klimatrådgivare utföra åtgärder på sitt bostadshus.

 

Källa: Ängelholms kommun

Publicerad 3 februari 2023

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.