Elverk | 1 nov 2023

Jönköping hjälper Ukraina med elverk

Jönköpings kommun fick en förfrågan i augusti om att hjälpa Ukraina med elverk inför vintern. Nu är 30 elverk på väg till staden Berdychev.

Jönköping hjälper Ukraina med elverk
– Vi fick en förfrågan om hjälp med elverk i augusti från staden Berdychev i Ukraina, och nu har vi gjort i ordning 30 elverk som är redo att skickas från vårt beredskapslager, säger Patrik Nyman, beredskapssamordnare på räddningstjänsten i Jönköpings kommun. Foto: Jönköpings kommun

I samband med stormen Gudrun i januari 2005  fick Jönköpings kommun hjälp med elverk från andra länder i Europa. Dessa elverk har beredskapslagrats sedan dess. Nu har elverken setts över och sammanlagt 30 stycken har gjorts i ordning för att skickas vidare till Ukraina.

– Det är klart att känns bra att det som vi fick hjälp med här i Jönköping en gång, nu kan komma till användning i Ukraina, säger Patrik Nyman, som är beredskapssamordnare på räddningstjänsten i Jönköpings kommun.

Källa: Jönköpings kommun

Publicerad 1 november 2023

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.