ITT Water & Wastewater köpte Pumpservice

ITT Water & Wastewater har förvärvat Pumpservice i Malmfälten AB i Gällivare.

 

Genom förvärvet utökar ITT Water & Wastewater sin verksamhet inom service och skapar en plattform för expansion inom gruvindustrin. 

Pumpservice i Malmfälten AB är ett pumpserviceföretag som servar gruvnäringen i norra Sverige. Företaget grundades år 2000 och har sedan starten varit en auktoriserad service partner till ITT Water & Wastewater. Företaget är privatägt och har 7 anställda. – Vi ser stora möjligheter att fortsätta att expandera vår verksamhet från den starka position som Pumpservice i Malmfälten har byggt upp, säger Karl Sohlberg, VD för ITT Water & Wastewater i Sverige.

– Genom förvärvet ökar vi närvaron på eftermarknaden, vilket är en nyckelfaktor för att uppnå långsiktig kundtillfredsställelse. Vidare ger det oss möjligheten att ytterligare stärka vår position inom den kommunala sektorn och inom övrig industri i regionen.

ITT Water & Wastewater Sverige har idag säljkontor i Stockholm, Malmö, Göteborg, Örebro Sundsvall och Luleå. Egna serviceverkstäder återfinns förutom i dessa städer även i Emmaboda, Norrköping och Uppsala. I och med detta förvärv finns nu även en egen lokal serviceverkstad i Gällivare.

Källa: ITT Water & Wastewater

Publicerad 18 juni 2009

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.