VENTILATION | 5 feb 2019

Instalco köpte Aircano i Stockholm

Aircano är ett Stockholmsbaserat ventilationsbolag som grundades 1993. Bolaget är specialister på fastighetstekniska installationer och service inom ventilationsområdet. För verksamhetsåret 2017 uppgick omsättningen till cirka 60 miljoner kronor.

– Med Aircano fortsätter vi vår expansion i Stockholmsområdet och stärker upp inom ventilation. Aircano är ett stabilt bolag som har visat upp starka marginaler och ett moget ledarskap som passar väl in i Instalcofamiljen, säger Peter Westman, affärsområdesansvarig för Instalco Öst.

Aircano har under 25 års tid arbetat med att optimera ventilation, komfort, ekonomi och miljö i fastigheter. Bolaget är specialister på flerbostadshus samt OVK-besiktning (Obligatorisk ventilationskontroll) och arbetar främst mot fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och näringsidkare i Stockholm och Mälardalen.

– Med lång erfarenhet av branschen känns det nu som ett spännande steg att gå vidare inom Instalco för att fortsätta att utveckla Aircano, säger Tobias Eriksson, VD på Aircano.

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i Aircano AB med tillträde idag 4 februari.

Källa: Instalco

Publicerad 5 februari 2019

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.