VENTILATION | 5 feb 2019

Instalco köpte Aircano i Stockholm

Aircano är ett Stockholmsbaserat ventilationsbolag som grundades 1993. Bolaget är specialister på fastighetstekniska installationer och service inom ventilationsområdet. För verksamhetsåret 2017 uppgick omsättningen till cirka 60 miljoner kronor.

– Med Aircano fortsätter vi vår expansion i Stockholmsområdet och stärker upp inom ventilation. Aircano är ett stabilt bolag som har visat upp starka marginaler och ett moget ledarskap som passar väl in i Instalcofamiljen, säger Peter Westman, affärsområdesansvarig för Instalco Öst.

Aircano har under 25 års tid arbetat med att optimera ventilation, komfort, ekonomi och miljö i fastigheter. Bolaget är specialister på flerbostadshus samt OVK-besiktning (Obligatorisk ventilationskontroll) och arbetar främst mot fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och näringsidkare i Stockholm och Mälardalen.

– Med lång erfarenhet av branschen känns det nu som ett spännande steg att gå vidare inom Instalco för att fortsätta att utveckla Aircano, säger Tobias Eriksson, VD på Aircano.

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i Aircano AB med tillträde idag 4 februari.

Källa: Instalco

Publicerad 5 februari 2019

På nytt jobb

Dick Sellberg har anställts som säljare hos Roth Sverige AB, Malmö. Han kommer från STP Konsult.
Christel Ternström har anställts som innesäljare på Ekovent AB, Malmö. Hon kommer från Lindab.
Jenny Stenberg har utsetts till produktchef bygginfo hos Svensk byggtjänst, Stockholm. Hon kommer från Fastighetsmäklarförbundet.
 Kristin Olving har anställts som konsult för att jobba med miljöcertifieringar och taxo­nomi på Energi och miljö hos Bengt Dahlgren Göteborg AB. Hon kommer från annan bransch. Tobias Dahlquist har anställts som biträdande vvs-konsult. Han kommer från Yrgo. Jesper Knutsson har anställts som expert på cirkulära vattensystem och dagvattenhantering. Han kommer från Chalmers. Linnea-Louise Joo har anställts som biträdande konsult. Hon kommer från Chalmers. Pär Holm har anställts som elkonsult. Han kommer från Bravida. Christoffer Alm har anställts som konsult och gruppledare inom energieffektivisering. Han kommer från Chalmers industriteknik. Moa Normark har anställts som biträdande vvs-konsult. Hon kommer från Chalmers. Fredrik Risby har anställts som seniorkonsult som besiktningsman, uppdragsledare, byggledning och kontroll­ansvarig i Borås. Han kommer från Afry.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.