Bollnäsköp | 13 nov 2021

Instalco förvärvar Blomquist-koncernen i Bollnäs

Instalco förvärvar Blomquist-koncernen i Bollnäs
Tor Wådell, Jonas Björk, Andreas Eriksson, Johan Larsson, Johan Blomquist, Robin Boheman, Hedda Ektander, Sofia Blixt och Gustaf Larsson Ernefelt. Foto: Instalco

Instalco förvärvar Blomquist-koncernen i Bollnäs med omsättning på cirka 160 miljoner. Blomquist-koncernen med 80 anställda tillhandahåller tjänster främst inom värme, kyla och ventilation och verksamheten bedrivs i huvudsak i Hälsingland.

Blomquist-koncernen bildades 2004 och består i dag av fem verksamheter. Gruppen har med åren växt till en stark och stabil aktör i Hälsingland med omnejd.

Blomquist har ett stort nätverk och gott rykte i regionen.

– Blomquist har ett stort nätverk och gott rykte i regionen. De kommer att passa väl i Instalco-familjen och kunna samverka med våra övriga bolag, säger Johan Larsson, affärsområdeschef Instalco norr.

Inom Blomquist-gruppen finns även två butiker vid namn Bad & Värme, en i Bollnäs och en i Söderhamn samt en affärsdel som bedriver brunnsborrning.

– Vi är glada att nu gå in i Instalco och ser en mängd möjligheter för att utveckla vår affärsverksamhet ännu mer, säger Andreas Eriksson och Johan Blomquist, vd i Blomquist-koncernen.

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i Blomquist rör AB (inklusive Vågbro rör AB), Blomquist ventilation AB, Blomquist kylteknik AB, Energibrunnar nord AB (inklusive Gävle brunnsborrning AB).

Källa: Instalco

Publicerad 13 november 2021

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.