KÖP | 12 nov 2019

Indoor Energy köpte Elajos kylverksamhet i Nyköping

Indoor Energys starka utveckling i Nyköping fortsätter. Genom förvärvet av Elajos kylverksamhet förstärker Indoor Energy sin position som marknadsledande inom kyla, värme, ventilation och styr och reglerteknik på Nyköpingsmarknaden. 

– Vi är glada över tillskottet av kompetens och kunder som förvärvet innebär. Vi ser också fram emot att fortsätta samarbetet med Elajo, säger Filiph Persson-Kangas, avdelningschef på Indoor Energy i Nyköping. 

Elajo är en av de ledande aktörerna i Sverige inom el och energiteknik och Indoor Energy är ledande inom inomhusklimat och energibesparingar.

– Vi ser stora möjligheter i att gemensamt skapa kundvärde för befintliga och nya kunder. När vi tog beslutet om att renodla vår verksamhet i Nyköping och fortsätta vår framgångsrika satsning på el och kraft var det naturligt för oss att kontakta Indoor Energy, som vi ser som den bästa aktören att växla upp vår kylverksamhet i Nyköpingsregionen, säger Magnus Löfgren, affärsområdeschef el och energiteknik på Elajo.
 

Publicerad 12 november 2019

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.