Imtech köpte i Finland

Imtech har förvärvat den finska koncernen EMC Talotekniikka Oy – ett av landets större installationsföretag med verksamhet i hela Finland.

EMC Group, som har runt 580 anställda och omsätter mer än 100 miljoner euro, bildades 2007 genom en sammanslagning av fyra medelstora företag som alla hade inriktning på teknisk service, det äldsta från 1925.
Koncernen har fyra affärsområden – fastighetsinstallationer, renoveringar av rörsystem, teknisk service och konsultverksamhet, produkter och prefabrikat.
I samband med att EMC Group bildades köpte det finska private equity-bolaget Vaaka Partners Oy majoriteten av aktiekapitalet. Bolagets mål var att genom förvärv bli en av de ledande aktörerna på den finska marknaden.

Företaget har växt både organiskt genom att ta hem stora installationsprojekt (huvudsakligen i Helsingforsområdet) och genom förvärv. Sedan starten har tio företag köpts. Omsättningen har fyrdubblats sedan starten – från cirka 24 miljoner euro 2007 till mer än 100 miljoner euro 2012.

– Genom förvärvet av EMC Group visar Imtech en kraftfull satsning på att bredda sin verksamhet för att bli det ledande installationsföretaget i Norden. Tillsammans med Imtechs övriga verksamhet får vi en stor potential att vidareutveckla företagen i en allt snabbare takt, säger Juan Vallejo, CEO för Imtech Nordic.

– EMC Group är ett välmående och välorganiserat företag och ledningen som kommer att stanna kvar även efter förvärvet har en sund ambitionsnivå. Med Imtech som ägare kan vi tillsammans fortsätta utveckla vårt koncept med totalåtaganden och helhetskoncept över landet, säger Kimmo Liukkonen, vd för EMC Group.
Förvärvet är beroende av godkännande från finska konkurrensverket. Förvärvet förväntas vara klart i början av 2013.

Källa: NVS

Publicerad 18 december 2012

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.