Ombyggnad | 21 maj 2015

Imtech installerar miljövänlig värme i Umeå

Imtech installerar ett nytt miljövänligt värmesystem i Riksbyggens bostadsrättsförening Kemisten, i stadsdelen Ålidhem i Umeå. Flerfamiljshusen moderniseras och byggs om för att sänka energikostnaderna med miljövänlig teknik. Bergvärme, nya energicentraler med värmepumpar och energieffektiva luftbehandlingsaggregat är några av lösningarna.

Imtech VS-teknik i Umeå har fått uppdraget att installera två nya energicentraler med totalt tio värmepumpar med varmvattenproduktion, nytt kulvertsystem och nya ventilationsaggregat inklusive styr och övervakning.

– Värmeåtervinning sker via nya frånluftsaggregat på taken samt via geoenergihål, berättar Göran Ahlfeldt, filialchef för Imtech VS-teknik i Umeå. Återladdning av geoenergihålen sker via energi från frånluftsaggregaten.

Ordersumman för Imtech uppgår till drygt 22 miljoner kronor. Entreprenadformen är total- entreprenad och projektet ska vara slutfört i september 2015. I uppdraget ingår värme, sanitet, ventilation, el och styr samt borrning av energihål. Storleken på projektet och den totala omfattningen av alla installationer är den största utmaningen. Bostadsrättsföreningen består av 235 lägenheter – från ettor till femmor.

 

Källa: Imtech

Publicerad 21 maj 2015

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.