Ombyggnad | 21 maj 2015

Imtech installerar miljövänlig värme i Umeå

Imtech installerar ett nytt miljövänligt värmesystem i Riksbyggens bostadsrättsförening Kemisten, i stadsdelen Ålidhem i Umeå. Flerfamiljshusen moderniseras och byggs om för att sänka energikostnaderna med miljövänlig teknik. Bergvärme, nya energicentraler med värmepumpar och energieffektiva luftbehandlingsaggregat är några av lösningarna.

Imtech VS-teknik i Umeå har fått uppdraget att installera två nya energicentraler med totalt tio värmepumpar med varmvattenproduktion, nytt kulvertsystem och nya ventilationsaggregat inklusive styr och övervakning.

– Värmeåtervinning sker via nya frånluftsaggregat på taken samt via geoenergihål, berättar Göran Ahlfeldt, filialchef för Imtech VS-teknik i Umeå. Återladdning av geoenergihålen sker via energi från frånluftsaggregaten.

Ordersumman för Imtech uppgår till drygt 22 miljoner kronor. Entreprenadformen är total- entreprenad och projektet ska vara slutfört i september 2015. I uppdraget ingår värme, sanitet, ventilation, el och styr samt borrning av energihål. Storleken på projektet och den totala omfattningen av alla installationer är den största utmaningen. Bostadsrättsföreningen består av 235 lägenheter – från ettor till femmor.

 

Källa: Imtech

Publicerad 21 maj 2015

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.