Värmepump | 23 aug 2022

Ikea lanserar värmepumpar

I samarbete med Polarpumpen lanserar Ikea idag ett sortiment av värmepumpar.
– Att börja sälja värmepumpar känns som ett naturligt steg, särskilt i en tid där ökade elpriser är något som många märker av och viljan att minska sin energianvändning är stor, säger Camilla Thunell, säljledare på Ikea Sverige.

Ikea lanserar värmepumpar
Sverige blir den första marknaden där Ikea erbjuder värmepumpar. Foto: IKEA

Ihop med solceller och elavtal blir värmepumpar en del av det ekosystem av enkla och prisvärda energitjänster som Ikea:s kunder kan köpa för att ta kontroll över sin energianvändning hemma. Beroende på vad kunden har för uppvärmning idag, kan en värmepump vara ett mer prisvärt alternativ som kan spara både pengar och minska klimatavtrycket eftersom en värmepump värmer mer effektivt än direktverkande el.

Reza Shomali, utvecklingschef på Ikea Sverige. Foto: Ikea

– Vi vill göra det enklare för våra kunder att göra mer hållbara val. Som att byta till mer energisnål belysning eller smarta hem-produkter för att minska sin energianvändning och samtidigt få ett bättre liv hemma. Värmepumpar är ytterligare en del i det arbetet, säger Reza Shomali, utvecklingschef på Ikea.

Sverige blir den första marknaden där Ikea erbjuder värmepumpar. Ambitionen är att i framtiden kunna erbjuda det på fler marknader.

– Det är roligt att göra det här ihop med Ikea, det är viktigt för oss att arbeta med ett företag som har samma värderingar som Polarpumpen har. Vi hoppas naturligtvis i och med detta stora samarbete, att fler kommer att förstå hur bra en luftvärmepump är på att spara energi och sänka boendekostnader, säger Martin Gerre, vd på Polarpumpen.

Källa: Ikea

Publicerad 23 augusti 2022

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.