ORDFÖRANDE | 6 apr 2017

Harry Swartz ny ordförande i Energi- och Miljötekniska Föreningen

Harry Swartz ny ordförande i Energi- och Miljötekniska Föreningen
Harry Swartz. Foto: Ingar Lindholm

Harry Swartz har utsetts till ny ordförande i Energi- och Miljötekniska Föreningen. Han tar över efter Ann-Charlotte Andersson. I samband med detta sjösätter föreningen också en delvis ny organisation, där ordföranden arbetar aktivt med verksamheten tillsammans med kansliet.

– Jag kände mig hedrad över att få frågan om att ta över ordförandeskapet. Det kändes på ett sätt som om cirkeln var sluten, säger Harry Swartz, som blev medlem i EMTF (då VVS Tekniska Föreningen) redan som student på KTH på 1970-talet.

– Min dåvarande professor berättade för oss studenter om föreningen, och att det var en fin förening att vara med i. Då fick man inte bli medlem utan en rekommendation, säger han.

Harry Swartz har en lång karriär bakom sig, och erfarenhet från flera delar av installations- och byggbranschen. Han har bland annat varit konsult på Theorells, avdelningschef hos AR-Ventilation och Ventilator, driftchef på Vasahuset och marknadsansvarig på Lindab. Sin senaste anställning hade han som Kvalitet- och Hållbarhetsansvarig på KF Fastigheter.

Harry är medlem i styrgruppen inom Belivs samt tidigare ordförande i tekniska rådet inom certifieringssystemet Miljöbyggnad

Sedan årsskiftet är Harry Swartz konsult i eget företag.

 

 

 

Publicerad 6 april 2017

På nytt jobb

Dick Sellberg har anställts som säljare hos Roth Sverige AB, Malmö. Han kommer från STP Konsult.
Christel Ternström har anställts som innesäljare på Ekovent AB, Malmö. Hon kommer från Lindab.
Jenny Stenberg har utsetts till produktchef bygginfo hos Svensk byggtjänst, Stockholm. Hon kommer från Fastighetsmäklarförbundet.
 Kristin Olving har anställts som konsult för att jobba med miljöcertifieringar och taxo­nomi på Energi och miljö hos Bengt Dahlgren Göteborg AB. Hon kommer från annan bransch. Tobias Dahlquist har anställts som biträdande vvs-konsult. Han kommer från Yrgo. Jesper Knutsson har anställts som expert på cirkulära vattensystem och dagvattenhantering. Han kommer från Chalmers. Linnea-Louise Joo har anställts som biträdande konsult. Hon kommer från Chalmers. Pär Holm har anställts som elkonsult. Han kommer från Bravida. Christoffer Alm har anställts som konsult och gruppledare inom energieffektivisering. Han kommer från Chalmers industriteknik. Moa Normark har anställts som biträdande vvs-konsult. Hon kommer från Chalmers. Fredrik Risby har anställts som seniorkonsult som besiktningsman, uppdragsledare, byggledning och kontroll­ansvarig i Borås. Han kommer från Afry.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.