ORDFÖRANDE | 6 apr 2017

Harry Swartz ny ordförande i Energi- och Miljötekniska Föreningen

Harry Swartz ny ordförande i Energi- och Miljötekniska Föreningen
Harry Swartz. Foto: Ingar Lindholm

Harry Swartz har utsetts till ny ordförande i Energi- och Miljötekniska Föreningen. Han tar över efter Ann-Charlotte Andersson. I samband med detta sjösätter föreningen också en delvis ny organisation, där ordföranden arbetar aktivt med verksamheten tillsammans med kansliet.

– Jag kände mig hedrad över att få frågan om att ta över ordförandeskapet. Det kändes på ett sätt som om cirkeln var sluten, säger Harry Swartz, som blev medlem i EMTF (då VVS Tekniska Föreningen) redan som student på KTH på 1970-talet.

– Min dåvarande professor berättade för oss studenter om föreningen, och att det var en fin förening att vara med i. Då fick man inte bli medlem utan en rekommendation, säger han.

Harry Swartz har en lång karriär bakom sig, och erfarenhet från flera delar av installations- och byggbranschen. Han har bland annat varit konsult på Theorells, avdelningschef hos AR-Ventilation och Ventilator, driftchef på Vasahuset och marknadsansvarig på Lindab. Sin senaste anställning hade han som Kvalitet- och Hållbarhetsansvarig på KF Fastigheter.

Harry är medlem i styrgruppen inom Belivs samt tidigare ordförande i tekniska rådet inom certifieringssystemet Miljöbyggnad

Sedan årsskiftet är Harry Swartz konsult i eget företag.

 

 

 

Publicerad 6 april 2017

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.