Halton levererar till Nya Karolinska Sjukhuset

Halton har tecknat ett avtal med Skanska Healthcare om att leverera inomhusklimatsystem till nya Karolinska Solna universitetssjukhuset.


Halton levererar inomhusklimatsystem till nya Karolinska Solna universitetssjukhuset i Sverige. Det nya sjukhuset kommer att bli en av de största och mest innovativa sjukvårdsinrättningarna i världen.

Det nya Karolinska Solna universitetssjukhuset (NKS) kommer att bli en av de största och mest innovativa sjukvårdsinrättningarna i världen. Universitetssjukhuset kommer att erbjuda specialiserad sjukvård samt bli ett center för forskning och utbildning av betydande omfattning. Sjukhuset öppnas för de första patienterna år 2016 och är helt klart 2017.

Målet med nya Karolinska Solna är att ge mer patientorienterad vård, där patientens säkerhet, integritet och komfort sätts i centrum. Dessutom har LEED Gold-certifiering (Leadership in Energy and Environmental Design) och bästa ”Miljöbyggnad”-certifiering satts som mål för projektet.

– Vi är mycket glada över att få meddela om avtalet som innebär att vi står som leverantörer av inomhusklimatsprodukter och -system till denna innovativa anläggning. Vi har fokuserat på utvecklingen i hälso- och sjukvårdssegment ochvi tror att vårt erbjudande matchar projektmålen perfekt. Både när det gäller patienter och livscykelsprestanda, kommenterar Bengt Avellan, chef för affärsområdet Halton Indoors.

Halton kommer att leverera inomhusklimatssystem som omfattar kylbafflar, luftspridning, luftflödesstyrning.

Källa: Halton 

Publicerad 9 februari 2012

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.