Datacenter | 29 aug 2023

GK Sverige tar del i framtidens datacenter

GK Sverige har tecknat ett avtal med teknikföretaget Microsoft Sverige som omfattar tjänster inom service, underhåll, installation, ventilationskontroll (OVK) och VVS. Avtalet markerar starten på ett samarbete som är en del av att forma framtidens datacenter med fokus på innovation och hållbarhet.

GK Sverige tar del i framtidens datacenter
Microsoft datacenter i Gävle. Foto: GK

Microsoft globalt har åtagit sig att minska koldioxidutsläpp, certifiera sina anläggningar som nollavfallsanläggningar och driva dem helt med 100 procent förnybar energi till 2030. Tjänsterna som GK Sverige kommer tillhandahålla Microsoft är ett steg i ledet i det arbetet.

– Vårt framgångsrika samarbete och positiva arbetsrelation med Microsoft har banat väg för detta partnerskap. Vi ser fram emot att med vårt tekniska kunnande bidra till deras vision om mer hållbara datacenter, säger Stefan Bergman, servicechef på GK.

Avtalet omfattar Microsofts anläggningar i Gävle, Valbo och Sandviken. GK tillhandahåller en bred uppsättning tjänster inom service, underhåll, installation, ventilationskontroll (OVK) och VVS. Med en dedikerad tekniker för projektet strävar GK efter att leverera högkvalitativa resultat som överensstämmer med Microsofts ambitiösa målbild.

 

Källa: GK Sverige

Publicerad 29 augusti 2023

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.