Datacenter | 29 aug

GK Sverige tar del i framtidens datacenter

GK Sverige har tecknat ett avtal med teknikföretaget Microsoft Sverige som omfattar tjänster inom service, underhåll, installation, ventilationskontroll (OVK) och VVS. Avtalet markerar starten på ett samarbete som är en del av att forma framtidens datacenter med fokus på innovation och hållbarhet.

GK Sverige tar del i framtidens datacenter
Microsoft datacenter i Gävle. Foto: GK

Microsoft globalt har åtagit sig att minska koldioxidutsläpp, certifiera sina anläggningar som nollavfallsanläggningar och driva dem helt med 100 procent förnybar energi till 2030. Tjänsterna som GK Sverige kommer tillhandahålla Microsoft är ett steg i ledet i det arbetet.

– Vårt framgångsrika samarbete och positiva arbetsrelation med Microsoft har banat väg för detta partnerskap. Vi ser fram emot att med vårt tekniska kunnande bidra till deras vision om mer hållbara datacenter, säger Stefan Bergman, servicechef på GK.

Avtalet omfattar Microsofts anläggningar i Gävle, Valbo och Sandviken. GK tillhandahåller en bred uppsättning tjänster inom service, underhåll, installation, ventilationskontroll (OVK) och VVS. Med en dedikerad tekniker för projektet strävar GK efter att leverera högkvalitativa resultat som överensstämmer med Microsofts ambitiösa målbild.

 

Källa: GK Sverige

Publicerad 29 augusti 2023

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.