MALMÖJOBB | 2 maj 2021

Fyra Instalcobolag i gemensamt uppdrag åt Peab

Sprinklerbolaget och tre andra Instalcobolag har fått ett gemensamt uppdrag åt Peab Sverige AB i Malmö. Uppdraget gäller projektering och installation av el, värme & sanitet, ventilation och sprinklersystem vid bygget av Oatlys nya huvudkontor Gjuteriet.

Instalcobolagen ska göra arbeten för ett uppskattat ordervärde av cirka 45 miljoner och utföras i samverkansentreprenad, så kallad partnering, tillsammans med Peab och Varvsstaden AB. Instalcobolagen som fått det gemensamma uppdraget är Insta EL (el), Rörläggaren (värme & sanitet), Bi-Vent (ventilation) och Sprinklerbolaget (sprinkler).

– Med fyra Instalcobolag som varit med tidigt i projektet har vi kunnat föreslå hållbara och effektiva lösningar som nu kan utföras på ett smidigt sätt. Ett sådant här projekt med hög hållbarhetsprofil passar bra i vårt sätt att arbeta och vi är glada att vara en del av utvecklingen av det här tidigare varvsområdet i Malmö, säger Patrik Persson, affärsområdesansvarig Instalco Syd.

På Kockums gamla industrimark i Malmö byggs nu den nya stadsdelen Varvsstaden, utvecklad av Peab och Varvsstaden AB. Den industrihistoriska byggnaden Gjuteriet, där man tidigare gjöt fartygsdelar, ska nu omvandlas till en modern kontorsbyggnad och mötesplats åt livsmedelsföretaget Oatly. Fastigheten är K-märkt och Varvsstaden har i nära samarbete med Oatly och Malmö stad, tagit fram husets nya utformning där man arbetat vidare på husets robusta industrikaraktär.

Området Varvsstaden där Gjuteriet ligger består av ett antal byggnader som uppfördes av Kockums Mekaniska Verkstäder i olika etapper under tidigt 1900-tal. När Gjuteriet nu utvecklas ska gamla fasader och stålkonstruktioner behållas och nya delar av stommen byggs i trä. Hela projektet har högt ställda hållarbetskrav.

Instalcobolagen har startat sitt arbete på plats och uppdraget beräknas vara klart i slutet av 2022.

Källa: Instalco

Publicerad 2 maj 2021

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.