Luftvärn. | 18 apr

Forsen sköter VS och ventilation åt Fortifikationsverket

Fortifikationsverket ska bygga en ny utbildningshall för luftvärnssystemet Patriot i Halmstad. Forsen har fått uppdraget som generalkonsult med huvudansvar inom bland annat VS och ventilation.

Forsen sköter VS och ventilation åt Fortifikationsverket
Fortikationsverket bygger nytt Halmstad. Bild och illustration: SandellSandberg

Bygget består av bland annat av utbildningshallar, materielunderhållshall, specialsalar för teori och simulatorutbildning, lektionssalar, samlingssal, kontor, omklädningsrum, teknikutrymmen, dagvattenhantering, rangerytor, vägar samt staket med grindar.

Hela hallen omfattar 20 000 kvadratmeter i en huskropp och placeras vid Galgberget i Halmstad, mellan regementsområdet och flottiljområdet på Halmstads garnison.

Forsens uppdrag är att vara byggherrens förlängda arm och säkerställa att kontraktet mellan byggherren och entreprenören följs gällande tid, ekonomi, kvalitet, arbetsmiljö och miljö.

– Vi på Forsen känner oss stolta över att ha fått förtroende av Fortifikationsverket. Det är ett omfattande och spännande projekt med många olika delar där också flera parter är involverade. Forsen har lång erfarenhet av stora och komplexa projekt och kommer vara trygg partner i arbetet framåt säger Lina Ahlgren, huvudbyggledare på Forsen.

Källa: Forsen

Publicerad 18 april 2023

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.