ENERGIKARTLÄGGNING | 7 dec 2015

Förlängd rapporttid för energikartläggning

Många företag har rapporterat in att de berörs av den nya lagen om energikartläggning i stora företag. På grund av bland annat hög belastning på Energimyndighetens e-tjänst och många inkomna frågor tillåts företag som ännu inte rapporterat, att göra det till och med den 29 januari 2016.

– Det har varit ett hårt tryck på vår e-tjänst och vi har fått många inkommande frågor som lett till längre svarstider än vad vi anser är rimligt för att upprätthålla en god service. Därför förlänger vi nu rapporteringstiden till och med den 29 januari 2016, säger Anders Pousette på Energimyndigheten.

Rapporteringen görs i tre steg

Rapporteringen som de stora företagen ska göra efter att de har utrett att de omfattas av lagen görs i tre steg. Företagets representant ska först ansöka om behörighet i Energimyndighetens e-tjänst och samtidigt skicka in en fullmakt som anger att personer i fråga får representera företaget. Därefter godkänner Energimyndigheten behörighetsansökan och representanten kan gå vidare och rapportera in företagets uppgifter i E-tjänsten.

Både verksamhet inom privat och offentlig sektor berörs av lagen. Det beror på att lagen följer de storlekskriterier som EU, har angivit för stora företag. Enligt de kriterierna omfattas verksamheter inom alla branscher. Energimyndigheten har tagit fram en vägledning som kan hjälpa företagen att avgöra om de omfattas av lagen.

Publicerad 7 december 2015

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.