ENERGIKARTLÄGGNING | 7 dec 2015

Förlängd rapporttid för energikartläggning

Många företag har rapporterat in att de berörs av den nya lagen om energikartläggning i stora företag. På grund av bland annat hög belastning på Energimyndighetens e-tjänst och många inkomna frågor tillåts företag som ännu inte rapporterat, att göra det till och med den 29 januari 2016.

– Det har varit ett hårt tryck på vår e-tjänst och vi har fått många inkommande frågor som lett till längre svarstider än vad vi anser är rimligt för att upprätthålla en god service. Därför förlänger vi nu rapporteringstiden till och med den 29 januari 2016, säger Anders Pousette på Energimyndigheten.

Rapporteringen görs i tre steg

Rapporteringen som de stora företagen ska göra efter att de har utrett att de omfattas av lagen görs i tre steg. Företagets representant ska först ansöka om behörighet i Energimyndighetens e-tjänst och samtidigt skicka in en fullmakt som anger att personer i fråga får representera företaget. Därefter godkänner Energimyndigheten behörighetsansökan och representanten kan gå vidare och rapportera in företagets uppgifter i E-tjänsten.

Både verksamhet inom privat och offentlig sektor berörs av lagen. Det beror på att lagen följer de storlekskriterier som EU, har angivit för stora företag. Enligt de kriterierna omfattas verksamheter inom alla branscher. Energimyndigheten har tagit fram en vägledning som kan hjälpa företagen att avgöra om de omfattas av lagen.

Publicerad 7 december 2015

På nytt jobb

Magnus Stockhaus har anställts som försäljningsingenjör på Danfoss Climate Solutions i Oskarshamn. Han kommer från Rawplug. Tomas Sandberg har anställts som försäljningsingenjör i Stockholm. Han kommer från annan bransch. Thomas Eriksson har anställts som säljare inom fjärrvärme/fjärrkyla och energioptimering i Stockholm. Han kommer från Grundfos. Alexandra Tilander har anställts som teknisk supportingenjör i Göteborg. Hon kommer från Frico. Ludvig Lundh har anställts som säljare i Stockholm. Han kommer från Elektroskandia.
Sven Carlsson har utsetts till vd för Höganäs energi AB. Han kommer från Hässleholms miljö.
Maria Bard har utnämnts till teamleader i kombination med product manager hos Esbe AB, Reftele. Joi Elebo och Per-Johan Brodén har utnämnts till product managers.
Mari Nilsson har utsetts till vd och koncernchef för Infjärdens värme AB. Hon kommer från Adecco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.