Fjärrvärme | 12 sep 2023

Firar landets första fjärrvärme

Karlstad var först i Sverige med fjärrvärme. Hela 75 år har gått sedan dess och det firas med en stor familjedag nu på lördag.

Firar landets första fjärrvärme
För 75 år sedan var Karlstad först i landet med fjärrvärme. Bild: Karlstad Energi

– Vi vill bjuda alla Karlstadsbor på en minnesvärd familjedag där visar upp våra verksamheter. Som besökare kan du bland annat se hur avfallet energiåtervinns till fjärrvärme samt gå en rundvandring i vårt moderna kraftvärmeverk Heden 3, berättar Erik Kornfeld, vd på Karlstads Energi om lördagens festligheter.

Programmet bjuder på en rundvandring vid Hedenverket, föreläsning om fjärrvärmens anrika historia. Det kommer också ges möjligheter att få senaste nytt om elmarknaden samt lära sig mer om framtidens återvinning.

För de minsta besökarna anordnas lekar, ansiktsmålning och trollkonster.

Källa: Karlstads Energi

Publicerad 12 september 2023

På nytt jobb

Dick Sellberg har anställts som säljare hos Roth Sverige AB, Malmö. Han kommer från STP Konsult.
Christel Ternström har anställts som innesäljare på Ekovent AB, Malmö. Hon kommer från Lindab.
Jenny Stenberg har utsetts till produktchef bygginfo hos Svensk byggtjänst, Stockholm. Hon kommer från Fastighetsmäklarförbundet.
 Kristin Olving har anställts som konsult för att jobba med miljöcertifieringar och taxo­nomi på Energi och miljö hos Bengt Dahlgren Göteborg AB. Hon kommer från annan bransch. Tobias Dahlquist har anställts som biträdande vvs-konsult. Han kommer från Yrgo. Jesper Knutsson har anställts som expert på cirkulära vattensystem och dagvattenhantering. Han kommer från Chalmers. Linnea-Louise Joo har anställts som biträdande konsult. Hon kommer från Chalmers. Pär Holm har anställts som elkonsult. Han kommer från Bravida. Christoffer Alm har anställts som konsult och gruppledare inom energieffektivisering. Han kommer från Chalmers industriteknik. Moa Normark har anställts som biträdande vvs-konsult. Hon kommer från Chalmers. Fredrik Risby har anställts som seniorkonsult som besiktningsman, uppdragsledare, byggledning och kontroll­ansvarig i Borås. Han kommer från Afry.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.