VENTKÖP | 17 sep 2015

Evolver köpte Creovent

Det åländska investeringsbolaget Evolver Investment Group Ab har, Creovent AB, Stockholm, specialister på stora och komplexa ventilationsentreprenader.

I och med affären överstiger den sammanlagda omsättningen för installationsbolagen under Evolvers paraply en halv miljard kronor.

Creovent AB:s ledning bestående av Per Holmqvist, Fredrik Bauermeister, Robert Johansson och Lars Andersson, förblir betydande ägare i bolaget. Creovent och Evolver fortsätter nu tillsammans arbetet med att utveckla bolaget på den expansiva svenska installationsmarknaden.

– Evolver är sedan 2012 en konsoliderande aktör på Mälardalens fastighetsteknikmarknad. Med sitt fokus på komplexa klimatfunktionslösningar och sin erfarna ledning är Creovent AB ett utmärkt tillskott till vår bolagsportfölj inom installations- och fastighetstekniksektorn. Vi tror att samverkansmöjligheterna med de övriga bolagen i vår installationsportfölj ger ypperliga förutsättningar för värdeskapande för såväl kunder som aktieägare, säger Lasse Kittelsen, Managing Partner vid Evolver.

”Ventilationsbranschen är tuff och vi börjar nå taket för vad vi klarar att hantera på egen hand. I Evolver får vi en expansiv ägare och partner som förstår vår verksamhet och gör det möjligt för oss att förflytta oss uppåt i värdekedjan i en växande marknad. Vi ser verkligen fram emot att utveckla bolaget till nästa nivå tillsammans med Evolver.”, kommenterar Creovents VD, Per Holmqvist, affären. 

 

Publicerad 17 september 2015

På nytt jobb

Anna Cornander har utsetts till produktchef för hållbar fjärrvärme hos Eon, Malmö. Hon kommer från Rise.
Ann Wingård har utsetts till försäljningschef på Indoor Energy, Solna. Hon kommer från Coromatic.
Christopher Peralta har anställts som energicontroller hos Enstar AB, Stockholm. Han kommer från annan bransch. Abiel Tesfamhret har anställts som energikontroller. Han kommer från Knivsta kommunfastigheter och bostäder.
Daniel Serell har utnämnts till vd för Sandbäckens rör i Kalmar AB där han tidigare var projektledare.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.