EU-finaniserat byggande i Malmö

AB Rörläggaren utför värme- och sanitetsinstallationerna i 53 hyreslägenheter och en lokal i det nya bostadsområdet Hyllie allé i södra Malmö.

På utförandeentreprenad installeras tappvatten, spillvatten och värme i de tre lågenergihusen.

Nybyggnationen är en del av projektet Buildsmart som är EU-finansierat och drivs av Malmö Stad med stark fokus på klimatsmarta lösningar på värme, kyla och ventilation. Bland annat ska en stor solfångaranläggning installeras.

Start omgående, färdigställt hösten 2013. Beställare och byggherre är Roth Fastigheter AB. Totalt ordervärde är ca 6 000 000 kr.

Källa: Rörläggaren

Publicerad 9 maj 2012

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.