Energisnåla ventilställdon

sauterlitenVENTILSTÄLLDON Sauter Automation AB presenterar en ny serie ventilställdon, Sauter vialoq AVM 1000. AVM 1000 består av två serier AVM 321 och 322 samt AVM 321S och 322S. Skillnaden mellan serierna är antalet ingångar för reglering.

AVM-ställdonet kännetecknas av låg elanvändning både i drift och stand-bylägen; 1,6 W i drift och 0,45 W i standby-läge, samt med en manöverkraft på 1 000 N.

Den patenterade automatiska ventilkopplingen, som gör att ställdonet kan kopplas med ett enkelt klick, gör att det snabbt kan monteras. Med en plug-in nätkontaktsmodul kan ledningarna för att ansluta enheten förberedas innan den installeras.

Anordningen har även ett system för absolut avståndsmätning med inbyggd rörelsedetektering. Detta innebär att manöverdonet inte behöver ställas om efter ett strömavbrott.

Teknisk beskrivning • Kraftmatning 24 V~/= • Tredelad kapsling av flamskyddat gul/svart plast, kapslingsgrad: IP54 • Fästen av gjuten lättmetall för ventiler passande med 20 millimeter slaglängd och av plast för ventiler med åtta millimeter slaglängd • Elektrisk anslutning (max. 1.5 mm²) med skruvplintar.

Publicerad 20 november 2014

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.