projekt | 29 nov 2022

Energieffektivt uppdrag på Hudiksvalls sjukhus

Caverion har tecknat ett avtal med Peab gällande projektering och utförande av värme, kyla, ventilation och medicinska gaser på Hudiksvalls sjukhus.

Energieffektivt uppdrag på Hudiksvalls sjukhus
Energieffektivitet står i fokus i det nya avtalet mellan Caverion och Peab som avser Hudiksvalls sjukhus.

I uppdraget på Hudiksvalls sjukhus finns ett stort fokus på driftsäkerhet men även på att se över hur verksamheten kan energieffektiviseras.

– Energieffektiviseringarna passar väl in i våra miljömål och det långsiktiga hållbarhetsarbete som är grundläggande i all vår verksamhet, säger Camilla Pihlqvist, projektledare på Region Gävleborg.

I avtalet ingår förutom installationer av värme, kyla, ventilation och medicinska gaser även uppförandet av ett nytt teknikhus för sjukhusets försörjning.

– Med Caverions helhetslösning möjliggör vi ett cirkulärt energikretslopp där både planerade besparingar och hållbarhet är i centrum. Lösningen ligger i teknikens framkant och bygger på femte generationens fjärrvärme som kommer ge besparingar på minst 2000 MWh/år, vilket motsvarar elförsörjningen för ca 133 normalstora villor/år, säger Johan Tundal, distriktschef Hälsingland-Gävleborg.

I uppdraget är Caverion underleverantör till Peab, som har totalentreprenaden för projektet. Sjukhuset i Hudiksvall är ett av länets sex sjukhus och ett av länets två akutsjukhus.

Källa: Caverion

Publicerad 29 november 2022

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.