Elsäkerhet | 21 aug 2023

Elsäkerhetsverket inleder stor granskning

Alla företag som utför elinstallationsarbete på annans anläggning ska vara registrerade hos Elsäkerhetsverket. Så är dock inte alltid fallet. Därför inleds nu en granskning av de oregistrerade företagen.

Elsäkerhetsverket inleder stor granskning
Elsäkerhetsverket kommer inleda en granskning över oregistrerade företag i branschen. Foto: Elsäkerhetsverket

Elsäkerhetsverket kommer i slutet av augusti påbörja en granskning av företag som finns registrerade för verksamhet ”elinstallationer” vid Statistiska Centralbyrån, men som saknas i Elsäkerhetsverkets register.

Syftet är att ta reda på varför företag inte finns registrerade som elinstallationsföretag. I ett tidigare projekt där en kartläggning gjordes framgick det att det saknades 3 957 företagsregistreringar hos Elsäkerhetsverket.

– Vi kommer att göra en tematisk tillsyn av 50 stycken av dessa företag för att bland annat utreda varför man inte registrerat sig. På detta vis vill vi informera om kraven som ställs på företag som utför elinstallationsarbete, bland annat kravet att vara registrerad, samt om möjligheten att via vår webbtjänst genomföra en företagsregistrering, säger Leif Steen, projektledare.

Fokus i projektet ligger på att öka kunskapen om kraven som ställs på de som utför elinstallationsarbete och att få fler företag att registrera sig.

 

 

 

Källa: Elsäkerhetsverket

Publicerad 21 augusti 2023

På nytt jobb

Dick Sellberg har anställts som säljare hos Roth Sverige AB, Malmö. Han kommer från STP Konsult.
Christel Ternström har anställts som innesäljare på Ekovent AB, Malmö. Hon kommer från Lindab.
Jenny Stenberg har utsetts till produktchef bygginfo hos Svensk byggtjänst, Stockholm. Hon kommer från Fastighetsmäklarförbundet.
 Kristin Olving har anställts som konsult för att jobba med miljöcertifieringar och taxo­nomi på Energi och miljö hos Bengt Dahlgren Göteborg AB. Hon kommer från annan bransch. Tobias Dahlquist har anställts som biträdande vvs-konsult. Han kommer från Yrgo. Jesper Knutsson har anställts som expert på cirkulära vattensystem och dagvattenhantering. Han kommer från Chalmers. Linnea-Louise Joo har anställts som biträdande konsult. Hon kommer från Chalmers. Pär Holm har anställts som elkonsult. Han kommer från Bravida. Christoffer Alm har anställts som konsult och gruppledare inom energieffektivisering. Han kommer från Chalmers industriteknik. Moa Normark har anställts som biträdande vvs-konsult. Hon kommer från Chalmers. Fredrik Risby har anställts som seniorkonsult som besiktningsman, uppdragsledare, byggledning och kontroll­ansvarig i Borås. Han kommer från Afry.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.