Elsäkerhet | 21 aug

Elsäkerhetsverket inleder stor granskning

Alla företag som utför elinstallationsarbete på annans anläggning ska vara registrerade hos Elsäkerhetsverket. Så är dock inte alltid fallet. Därför inleds nu en granskning av de oregistrerade företagen.

Elsäkerhetsverket inleder stor granskning
Elsäkerhetsverket kommer inleda en granskning över oregistrerade företag i branschen. Foto: Elsäkerhetsverket

Elsäkerhetsverket kommer i slutet av augusti påbörja en granskning av företag som finns registrerade för verksamhet ”elinstallationer” vid Statistiska Centralbyrån, men som saknas i Elsäkerhetsverkets register.

Syftet är att ta reda på varför företag inte finns registrerade som elinstallationsföretag. I ett tidigare projekt där en kartläggning gjordes framgick det att det saknades 3 957 företagsregistreringar hos Elsäkerhetsverket.

– Vi kommer att göra en tematisk tillsyn av 50 stycken av dessa företag för att bland annat utreda varför man inte registrerat sig. På detta vis vill vi informera om kraven som ställs på företag som utför elinstallationsarbete, bland annat kravet att vara registrerad, samt om möjligheten att via vår webbtjänst genomföra en företagsregistrering, säger Leif Steen, projektledare.

Fokus i projektet ligger på att öka kunskapen om kraven som ställs på de som utför elinstallationsarbete och att få fler företag att registrera sig.

 

 

 

Källa: Elsäkerhetsverket

Publicerad 21 augusti 2023

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.