Solceller | 16 aug

Elektroskandia blir majoritetsägare i solpanelsgrossist

Elektroskandia har ingått ett avtal om att bli majoritetsägare i Aprilice, som är en av de ledande solenergiplattformarna i Nordeuropa. Affären inväntar godkännande från Konkurrensverket.

Elektroskandia blir majoritetsägare i solpanelsgrossist
Elektroskandia Sverige AB har ingått avtal om att förvärva 70 procent av aktierna i Aprilice, en av de ledande solenergiplattformarna i Nordeuropa. Foto: Elektroskandia

Aprilice grundades för elva år sedan och har sedan starten fokuserat på den svenska solcellsmarknaden, med ett komplett produktsortiment i kombination med hög teknisk kompetens.

– Vi förväntar oss att solcellsmarknaden kommer att fortsätta den kraftiga tillväxt och utveckling som vi sett de senaste åren, säger Anders Nordlöw, vd Elektroskandia Sverige AB.

– Allt fler av våra kunder installerar idag solpaneler och för oss har det därför varit självklart att stärka vårt erbjudande på området. Efter att ha skannat av marknaden har vi i Aprilice funnit den idealiska partnern som på ett bra sätt kompletterar vårt övriga sortiment. Förvärvet möjliggör för oss att möta våra kunders behov på ett optimalt sätt, genom att erbjuda det bredaste sortimentet, den främsta kompetensen och den högsta tillgängligheten på elmarknaden.

Genom förvärvet av aktiemajoriteten i Aprilice kommer Elektroskandia kunna erbjuda sina kunder ett komplett sortiment vad gäller solpaneler, tillbehör och installationsmateriel, teknisk kompetens samt hög tillgänglighet. Aprilice kommer verka som ett separat bolag på den svenska marknaden.

Transaktionen förväntas slutföras under hösten 2023, under förutsättning av godkännande från det svenska Konkurrensverket.

Fakta

Aprilice

  • grundades 2012
  • huvudkontor i Stockholm samt filialer i Göteborg, Jönköping, Kalmar och Landskrona
  • cirka 160 anställda och med en kundbas om cirka 1300 kunder.
  • omsatte Aprilice strax över 1,1 miljarder kronor år 2022

Källa: Elektroskandia

Publicerad 16 augusti 2023

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.