FINLAND | 11 nov 2021

Ecoclime etablerar sig i Finland via avtal med Stravent

Ecoclime inleder nu även exportverksamhet inom affärsområdet Inomhusklimat genom ett samarbetsavtal med Stravent OY avseende försäljning av Ecoclimes Inomhusklimatprodukter i Finland och Estland. Stravent kompletterar därmed sin produktportfölj med Ecoclimes ventilationslösningar.
I Sverige har Ecoclime sedan 2013 sålt, och via en rad installationer visat, att det går att skapa avsevärt bättre inomhusklimat i kommersiella fastigheter. Hyresgäster kan nå ökad produktivitet och välmående tack vare ett helt dragfritt och ljudlöst klimat med stabil temperatur. Samtidigt ger det fastighetsägare lägre kostnader för lokalanpassning och drift. Ecoclimes lösning medger även unika möjligheter till behovsstyrning av luft- och energitillförsel. Genom Stravent kommer nu den här lösningen att erbjudas den finska och estniska marknaden.
 
– Det här avtalet är första steget för våra inomhusklimatprodukter på den internationella marknaden. Stravent är en naturlig partner för oss med sin breda kompetens och starka position på den finska marknaden. Vi ser fram mot att tillsammans kunna möta den ökade efterfrågan på ett bättre inomhusklimat som vi ser kommer nu när samhället och arbetsplatserna öppnar upp igen efter pandemin, säger Stefan Bolöv, affärsområdeschef Inomhusklimat.

 

Publicerad 11 november 2021

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.