ebm-papst vinnare av Stora Inneklimatpriset 2008

ebm-papst AB, med bas i Järfälla, är stolta vinnare av Stora Inneklimatpriset 2008.

Prisutdelningen genomfördes vid Energi- och Bomässan, EnBo09, i Alingsås och prisutdelare var Alingsås kommunfullmäktiges ordförande Elver Jonsson. Priset togs emot av företagets VD Bengt Knutsson.

ebm-papst AB får Stora Inneklimatpriset med följande motivering:

Till vinnare av 2008 års Stora Inneklimatpris har juryn utsett ebm-papst AB. Priset ges för en kommersiellt tillgänglig, mycket resurseffektiv fläkt som väl täcker behoven i merparten av ventilationstillämpningar. Med hög verkningsgrad även för mindre storlekar ger fläkten möjligheter till innovativa, distribuerade fläktsystem med stor flexibilitet och hög systemverkningsgrad.

Ebm-papsts fläkt med EC integralmotor är lätt att kapacitetsreglera för att behovsstyra luftflödet. Detta, tillsammans med den höga verkningsgraden, gör det möjligt att öka ventilationsluftflödet för att säkra inomhusklimatets kvalitet. Detta kan göras med oförändrad eller till och med minskad resursanvändning/driftskostnad.

Förslaget är innovativt, kommersiellt och kan bidra till att förbättra inneklimatet och minska energianvändningen, vilket gör ebm-papst till en värdig mottagare av 2008 års pris.

Stora Inneklimatpriset instiftades år 2001 av Slussen Building Services i samarbete med Energi och Miljötekniska Föreningen, Svensk Ventilation och Svenska Kyltekniska Föreningen. Stora Inneklimatpriset syftar till att stärka inneklimatteknikens ställning och att öka intresset för den samma.

I juryn ingår representanter för de tre branschorganisationerna samt ordföranden Per Fahlén, professor vid institutionen för Installationsteknik, Chalmers Tekniska Högskola.

Förutom vinnaren var också Halton AB, Swegon AB och Lindab Ventilation AB nominerade till Stora Inneklimatpriset 2008.

Källa: Slussen.biz

 

Publicerad 6 maj 2009

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.