Solenergi | 7 dec 2022

Eon förvärvar specialist inom solcellsinstallation

Eon har förvärvat det svenska bolaget Idola Solkraft AB. Förvärvet stärker E.ons verksamhet i Västra Götaland, Östergötland och Mälardalen.

Eon förvärvar specialist inom solcellsinstallation

Idola Solkraft har etableringar i Norrköping, Göteborg, Malmö och på Gotland, med installationsteam om cirka 40 montörer och 15 elektriker i södra Sverige. Företaget levererar nyckelfärdiga solcellsanläggningar inklusive konsultation/rådgivning, alla typer av solcellsinstallationer, samt energilagring, elbilsladdare, service och oberoende besiktning till såväl B2C- som B2B-marknaderna.

– Genom förvärvet tar vi ett avgörande kliv in på de kraftigt växande marknaderna i Mälardalen och på västkusten, vilket kompletterar E.ons starka marknadsnärvaro i södra Sverige, säger Michel Thomas, chef för E.ons affärsområde energilösningar.

Enligt Idola Solkrafts vd, Haris Music, är Eon Energiinfrastruktur en stark ägare som ger möjligheter att uppnå bolagets vision om att bidra till att bygga en hållbar framtid.

–Under många år har vi haft väldigt bra och nära samarbete med E.ON och vi ser fram emot en fortsatt resa tillsammans med E.ON Energiinfrastruktur som ägare. Valet att sälja till Eon Energiinfrastruktur var inte svårt då vi är övertygade om att Eon kommer erbjuda en trygg och utvecklande arbetsplats där man tillåts att ha roligt. Det tyckte vi var viktigt då våra medarbetare är de viktigaste vi har och de som gör att vi lyckas i allt vi gör, säger Haris Music.

Källa: E.on

Publicerad 7 december 2022

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.