Förvärv | 9 jun

De blir storspelare inom fastighetsnära avloppsteknik

Miljöteknikföretaget Bioteria Technologies AB har förvärvat Rensa Avskiljarteknik AB samt Reningssystem AB. Genom affären förenas de ledande aktörerna inom hållbar och fastighetsnära avloppsteknik och får ökad kraft att driva på städernas och VA-branschens hållbarhetsarbete.

De blir storspelare inom fastighetsnära avloppsteknik
Mikael Jansson vd och grundare, Rensa och Niklas Axelsson, vd och grundare, Bioteria som just förvärvat Rensa samt Reningssystem AB. Fot Bioteria

– Förvärvet av Rensa stärker vår redan ledande position på marknaden och hjälper oss att ta ytterligare ett steg i vår produktutveckling. Kombinationen av Rensas kompetens inom egentillverkade tankar och Bioterias starka serviceorganisation och vår smarta uppkopplade bioteknik ger oss möjlighet att erbjuda den absolut senaste tekniken och kunskapen till våra kunder. Förvärvet stärker även vår roll som en kunskapspartner till kommunerna i den gröna omställningen av fastigheter, med fokus på vattnets flöde genom staden, säger Niklas Axelsson, vd och grundare av Bioteria.

Bioteria Technologies AB är ett svenskt miljöteknikföretag med kunskap inom fettavskiljning och biotekniska helhetslösningar för lukt- och fettproblem. Med innovativa fettavskiljare, bioteknologiska- och digitala applikationer utmanar Bioteria miljöbelastande och utdaterade metoder inom avloppsvattenbehandling, avfallshantering och storköksventilation.

Rensa Avskiljarteknik AB är ett teknikföretag som har specialiserat sig på spillvatten- och matavfallssystem från restaurang och storkök.

Reningssystem i Sverige AB tillför värdefull kompetens inom rening av enskilt och industriellt avloppsvatten.

I grunden delar företagen en gemensam vision – att lösa fettproblematiken i samhället genom kunskap och innovation, att hitta cirkulära system där man ser fett som en resurs. Den drivkraften har tagit företagen till framkanten inom sina nischer, där Bioteria stått för bioteknologiska applikationer, uppkopplade anläggningar samt gediget drift- och underhåll medan Rensa genom egen design och tillverkning har utvecklat produkter och helhetslösningar inom spillvatten- och matavfallssystem.

– Bioteria kommer nu kunna erbjuda sina kunder ett gediget och heltäckande produktsortiment inom avloppsteknik samt bli en ännu starkare drift- och kunskapspartner till sina kunder, säger Niklas Axelsson.

 

Källa: Bioteria

Publicerad 9 juni 2023

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.