Danfoss och Lögstör samarbetar om fjärrkyla

Danfoss  och Lögstör går samman för att marknadsföra och erbjuda effektiva och miljövänliga lösningar för fjärrkyla.   Den aktuella klimatdebatten har fört behovet av energieffektiva och CO2-vänliga lösningar längst upp på energidagordningen. EU:s klimatfördrag om förnybara energikällor betonar framför allt att användningen av fjärrvärme och fjärrkyla är några av de viktigaste åtgärderna för att uppnå EU:s mål att minska CO2-utsläppen med 20 % till 2020. Danfoss & Logstor har under många år spelat en viktig global roll inom fjärrvärmesektorn och har nu inlett ett strategiskt samarbete för att utnyttja teknik, kompetens och erfarenhet inom den miljövänliga fjärrkylessektorn.   Inom ramen för detta strategiska samarbete kommer Danfoss & LOGSTOR District Cooling erbjuda en heltäckande kompetens för alla nödvändiga faser vid införande av effektiva fjärrkylessystem. Tillsammans med utvalda branschpartners kommer Danfoss & LOGSTOR District Cooling att kunna utföra genomförbarhetsstudier i syfte att utvärdera produktion och distribution av fjärrkyla. Denna expertgrupp kan också rekommendera de optimala alternativen för infrastruktursystemen – från produktion via ett effektivt distributionsnätverk till kundernas leveransstationer – i kompletta, miljövänliga och effektiva lösningar.   

Källa: Lögstör

Publicerad 15 april 2009

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.