BORLÄNGEBYGGE | 18 mar 2020

Dalab leverantör till bygget av Trafikverkets nya huvudkontor

Instalcobolaget Dalab har fått uppdrag att i samverkansentreprenad utföra VS-installationerna vid Diös byggnation av Trafikverkets nya huvudkontor i Borlänge.

Sommaren 2022 kommer Trafikverkets nyutvecklade huvudkontor att stå klart. Totalt rör det sig om 31 000 kvadratmeter som ska nyutvecklas med om- och tillbyggnad av befintlig lokal. Trafikverket är i behov av större ytor och ska nu slå samman två befintliga kontor i den nya byggnaden.
Samverkansentreprenaden där Dalab är med genomförs i uppdrag av Diös och Trafikverket, tillsammans med ByggPartner och övriga underentreprenörer.

– Vi har lång och god erfarenhet av att arbeta i partnering eller samverkansentreprenad där alla ser till projektets bästa. Vi är glada över att vara en del av denna omfattande modernisering av Trafikverkets huvudkontor och ser fram emot att samarbeta tillsammans med de andra parterna i projektet, säger Henrik Ekgren, vd på Dalab.

Projektet ska drivas enligt Trafikverkets höga klimatkrav för en fullgod arbetsmiljö vilket inkluderar bland annat energieffektiva installationssystem. Planerad byggstart är per omgående.
 

Publicerad 18 mars 2020

På nytt jobb

André Andersson har anställts som serviceingenjör på Lindinvent AB, Lund. Han kommer från NCC Sverige.
Håkan Askemar har anställts som säljande regionsutvecklare hos Bevent Rasch AB med placering i Stockholm. Han kommer från Ekovent.
Christian Persson har anställts som servicetekniker på Samsung AirCon i Stockholm.
André Stridh har utnämnts till vd för Umia i Ystad.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.