KARLSTADSKÖP | 14 jan 2022

Currentum expanderar i Karlstad

Currentum fortsätter att växa i Väst genom ett nytt partnerskap med Fläkt Teknik i Karlstad. Inom ramen för installationsguppen Currentum drivs verksamheten fortsatt med Fläkt Tekniks eget varumärke, ledning och lokala förankring.

Fläkt Teknik har ett väletablerat varumärke inom ventilation i Karlstad och förstärker ventilationssidan inom Currentum i Västsverige. Bolaget grundades 1990 och har drygt 70 medarbetare och omsätter årligen nära 200 miljoner kronor. 

– Att bli en del av Currentum ger oss ännu bättre möjligheter att växa samt att fortsätta vara det självklara valet. Vi kan erbjuda kunderna ett bredare tjänsteutbud och bättre geografisk täckning genom samarbeten med våra nya systerföretag. Att Currentum dessutom delar vår värdegrund: Ärlighet, Respekt och Ansvar (ÄRA) har varit direkt avgörande i våra förhandlingar. Partnerskapet kommer att stärka oss på flera sätt och inte minst genom ett nätverk av kompetenta kollegor över hela landet att utbyta erfarenheter med, säger Magnus Forsberg, VD Fläkt Teknik.

Fläkt Teknik arbetar med allt från utförandeentreprenader till totalentreprenader, många projekt i partnering, samt servicekontrakt. Bolaget projekterar, installerar och driftsätter anläggningar för luftbehandling i bland annat offentliga fastigheter, privata bostäder och kontor.

Genom partnerskapet med Fläkt Teknik fortsätter den lokala förankringen i Karlstad, som nu innefattar både Vent och VS (Tingvallastadens rör och Ibjerge Installation). Det blir också förstärkning och en komplettering med närliggande områden både söderut och österut.

– Det är jätteroligt att få hälsa Fläkt Teknik välkomna i gruppen. Det är ett fint bolag som arbetar efter samma principer som övriga i vår koncern, det vill säga nära sina kunder. Dessutom har de en väl fungerande serviceverksamhet vilket är något vi tror starkt på. Gemensamt stärker vi vår marknadstäckning här i Väst säger Hillevi Skötte från Currentum.

Genom partnerskapet omsätter Currentum cirka 2,2 miljarder kronor årligen och sysselsätter drygt 820 medarbetare.

 

 

 

Källa: Currentum

Publicerad 14 januari 2022

På nytt jobb

Fredrik Aspe partner på Ebab, har axlat rollen som  vd för Ebab i Stockholm.
Pär Snickar har utsetts till nyckelkundsansvarig för Ouman AB, Göteborg. Han kommer från Regin.
Peter Nöjd har anställts som teknisk säljare på Voltair AB:s Stockholmskontor. Han kommer från Bevent Rasch.
Christian Björkman har utnämnts till försäljningschef för Hansgrohe AB. Han var tidigare projektledare på företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.