Luftbehandling | 26 okt 2023

Comfort förvärvar inom luftbehandling

Comfort har förvärvat luftbehandlingsentreprenören Proair i Norrköping. Företaget fokuserar på totalentreprenader inom luftbehandling.

Comfort förvärvar inom luftbehandling
Proair, som är en totalentreprenör inom luftbehandling, blir en del av Comfort-kedjan. Foto: Comfort

– Proair har en imponerande erfarenhet av att projektera och installera luftbehandlingsanläggningar för olika typer av byggnader. Bolaget kommer att bli en stark del i Comforts multidisciplinära erbjudande, säger Göran Swederus, vd på Comfort.

Proair omsätter runt 70 miljoner och sysselsätter 20 anställda med stark teknisk kompetens, egen konstruktionsavdelning, egna injusterare, OVK-behörighet och cirka 15 kvalificerade montörer. Tack vare gedigen kunskap om totalentreprenader och konstruktion hittar företaget de mest kostnadseffektiva och hållbara lösningarna för sina kunder.

– Det ska bli spännande att utveckla Proair tillsammans med Comfort-kedjan. Vi ser fram emot att hitta samarbeten och gemensamma lösningar på utmaningar i installationsbranschen, säger Andreas Rosberg, vd på Proair.

Källa: Comfort

Publicerad 26 oktober 2023

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.