Climacheck lockar investerare

Coach & Capital engagerar sig tillsammans med andra investerare i miljöteknikbolaget Climacheck som energioptimerar värmepumpar, kyl- och luftkonditioneringsaggregat med ett unikt mätsystem för inspektioner och övervakning via internet.

 

Climacheck analyser hur värmepumpar, luftkonditionering och kylanläggningar fungerar för att optimera prestanda och minimera antalet haverier. Behovet är stort då det idag finns ett stort energislöseri. Exempelvis finns det i Sverige över 700 000 värmepumpar som enligt en undersökning från KTH i många fall förbrukar 20-30% mer än vad de borde.

 -Climacheck har en ovanlig kombination av internationellt erkänd och kommersiellt bevisad miljöteknik med framsynt användning av internet som vi vill vara med och realisera, säger Bengt-Åke Älgevik, styrelseordförande på Coach & Capital.

Bolaget har ett internetbaserat system som gör att det går att övervaka energiförbrukning och prestanda på värmepumpar, kyl- och luftkonditioneringssystem över Internet och även få information direkt i en ”smartphone” som t ex iPhone. Förutom att sälja portabla och fasta övervakningssystem, erbjuder Climacheck web och analystjänster till sina kunder över hela världen.

Internationellt har bolaget fått uppmärksamhet genom att deras system utsågs till ”Refrigeration Product of the Year” i England tidigare i år. Climacheck har redan distributörer i 20-talet länder och har på senare tid fått nya distributörer i Tyskland, Grekland, Ungern och Rumänien och de första kunderna är på gång i Frankrike.

I samband med investeringen stärks teamet i Climacheck. Coach & Capital bidrar med Per Hagstedt, med lång internationell affärserfarenhet, som går in som arbetande styrelseordförande.

Källa: Coach & Capital

Publicerad 15 december 2009

På nytt jobb

Anna Cornander har utsetts till produktchef för hållbar fjärrvärme hos Eon, Malmö. Hon kommer från Rise.
Ann Wingård har utsetts till försäljningschef på Indoor Energy, Solna. Hon kommer från Coromatic.
Christopher Peralta har anställts som energicontroller hos Enstar AB, Stockholm. Han kommer från annan bransch. Abiel Tesfamhret har anställts som energikontroller. Han kommer från Knivsta kommunfastigheter och bostäder.
Daniel Serell har utnämnts till vd för Sandbäckens rör i Kalmar AB där han tidigare var projektledare.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.