Energiomställning | 3 aug 2022

Clean Industry Solutions tar viktigt steg i tysk energiomställning

Clean Industry Solutions dotterbolag Industrial Solar GmbH har fått en order på ett solcellssystem som är starten på ett eventuellt långsiktigt samarbete och ett avgörande steg för båda företagen för att påskynda energiomställningen i södra Tyskland.

Clean Industry Solutions tar viktigt steg i tysk energiomställning
Hedemoraföretaget Pronsumenten får nya ägare i Dala Energi, Dalakraft och Malung-Sälens Elverk. Foto: Pixabay

Beställare är badenovaWÄRMEPLUS GmbH & Co som grundades 2007 och arbetar med projektplanering, konstruktion och drift av värmenät och värmesystem som kärnverksamhet. Elbolaget står som en av de starkaste aktörerna i regionen mellan övre Rhen och norra Schwarzwald. ”PLUS” i deras namn står för övergången till förnybara energikällor och för att inkludera fler idéer, mer innovation och mer partnerskap.

Industrial Solar GmbH grundades som en teknik- och lösningsleverantör med visionen att minska koldioxidutsläppen inom industrin. Företaget erbjuder innovativa och skräddarsydda solenergilösningar för att genomföra förnybar värmeförsörjning för industriella processer. Industrial Solar-teamet har lång och omfattande internationell erfarenhet och djupgående teknisk kunskap. Företaget tillhandahåller skräddarsydda system som omfattar olika kombinationer av lösningar för uppvärmning, kylning och elproduktion.

Med ett gemensamt mål och en gemensam vision kan de två lokala företagen spela en viktig roll för att accelerera energiomställningen i regionen. I detta syfte har de redan kommit överens om att Industrial Solar ska utveckla och förverkliga ett solcellssystem på värmecentralen i Staufen i november 2022. Systemet kommer att monteras på ett grönt tak med en moduleffekt på 19,44 kWp och en total volym på 26 000 euro. Därutöver har Industrial Solar och badenovaWÄRMEPLUS ett stort intresse för ett långsiktigt samarbete som omfattar ytterligare skräddarsydda solenergisystem.

Källa: Clean Industry Solutions

Publicerad 3 augusti 2022

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.