GOTLAND | 20 apr 2017

Caverionentreprenad på avloppsreningsverk

Caverion har tecknat avtal med Region Gotland om el- och styr och reglerinstallationer till nytt avloppsreningsverk i Klintehamn.

Avtalet omfattar installationer av el och styr och regler till det nya avloppsreningsverket i Klintehamn på södra Gotland.

– Vattenfrågan är ständigt aktuell på ön och i det här uppdraget blir vårt bidrag till samhällsnyttan extra tydlig, säger Fredric Dahlgren, distriktschef på Caverion.

Installationerna beräknas påbörjas i början av maj och uppdraget pågår till slutet av juni 2018. Värdet beräknas till cirka 6 miljoner SEK och avtalet är ett samarbete mellan Caverions distrikt på Gotland och i Nyköping.

– Vi har gjort en hel del jobb tidigare med reningsverk och vattenverk och då kunnat förstärka vår lokala kompetens med kollegor från fastlandet. Det är en styrka att kunna ta in extra resurser från hela landet. Det har gett en lösning med hög kvalitet och kostandseffektivitet som i slutändan kommer gotlandsborna till nytta, avslutar Fredric.

Reningsverket utökas även med en ny bassäng inför uppförandet av Sveriges största avsaltningsverk. Avsaltningsverket beräknas tas i drift till sommaren 2019 och kommer då ha en kapacitet på 20 000 abonnenter.

Källa: Caverion

Publicerad 20 april 2017

På nytt jobb

Dick Sellberg har anställts som säljare hos Roth Sverige AB, Malmö. Han kommer från STP Konsult.
Christel Ternström har anställts som innesäljare på Ekovent AB, Malmö. Hon kommer från Lindab.
Jenny Stenberg har utsetts till produktchef bygginfo hos Svensk byggtjänst, Stockholm. Hon kommer från Fastighetsmäklarförbundet.
 Kristin Olving har anställts som konsult för att jobba med miljöcertifieringar och taxo­nomi på Energi och miljö hos Bengt Dahlgren Göteborg AB. Hon kommer från annan bransch. Tobias Dahlquist har anställts som biträdande vvs-konsult. Han kommer från Yrgo. Jesper Knutsson har anställts som expert på cirkulära vattensystem och dagvattenhantering. Han kommer från Chalmers. Linnea-Louise Joo har anställts som biträdande konsult. Hon kommer från Chalmers. Pär Holm har anställts som elkonsult. Han kommer från Bravida. Christoffer Alm har anställts som konsult och gruppledare inom energieffektivisering. Han kommer från Chalmers industriteknik. Moa Normark har anställts som biträdande vvs-konsult. Hon kommer från Chalmers. Fredrik Risby har anställts som seniorkonsult som besiktningsman, uppdragsledare, byggledning och kontroll­ansvarig i Borås. Han kommer från Afry.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.