EPC | 17 jun 2015

Caverion tecknar avtal med Eskilstuna kommun om EPC-projekt

Eskilstuna kommun har genom sitt förvaltningsbolag Eskilstuna kommunfastigheter AB tecknat ett avtal med Caverion Sverige AB för att genomföra ett energitjänsteprojekt enligt EPC-modellen. Projektet omfattar ca 130 000 kvadratmeter skolor, förskolor och andra kommunala verksamhetslokaler.

Genom projektet kommer fastigheternas energianvändning och miljöpåverkan att reduceras, samtidigt som de fastighetstekniska systemen moderniseras. Under projektet kommer fastställda besparingar, som garanteras av Caverion, att finansiera nödvändiga åtgärder och moderniseringar. Projektet är därmed självfinansierat genom garanterade besparingar.

I ett första skede kommer en kartläggning av fastighetsbeståndet att genomföras för att fastställa vilka åtgärder som krävs inom såväl energieffektivisering som underhåll. Kartläggningen kommer att ske i nära samverkan med Eskilstuna kommunfastigheter och därefter har kommunen möjlighet att avropa åtgärder av Caverions lokala filial.

– Det är ett spännande projekt där både Eskilstuna kommunfastigheters och Eskilstuna kommuns målsättning är att utveckla stadens fastigheter genom affärsmässighet och nytänkande och därmed bli ett än mer attraktivt val för deras kunder. De båda aktörerna tar ansvar för en trygg och hållbar framtid och vi är stolta över att vara en del av det arbetet, säger Anders Fagerkrantz, Affärsenhetschef, Caverion Sverige AB.

Genom den kompetens som ryms inom ramarna för projektet, får kommunen och det kommunala fastighetsbolaget en möjlighet till långsiktig utveckling av fastighetsbeståndet med modern och energieffektiv utrustning som möjliggör än mer attraktiva lokaler.

– Vi går in i ett samarbetsavtal både av ekonomiska skäl och med långsiktig omtanke om vår miljö. Vi ser Caverion som en professionell samarbetspartner med nödvändiga resurser för att framgångsrikt genomföra projektet, säger Jan Helgesson, projektchef hos Eskilstuna Kommunfastigheter AB.

 

Publicerad 17 juni 2015

På nytt jobb

Magnus Stockhaus har anställts som försäljningsingenjör på Danfoss Climate Solutions i Oskarshamn. Han kommer från Rawplug. Tomas Sandberg har anställts som försäljningsingenjör i Stockholm. Han kommer från annan bransch. Thomas Eriksson har anställts som säljare inom fjärrvärme/fjärrkyla och energioptimering i Stockholm. Han kommer från Grundfos. Alexandra Tilander har anställts som teknisk supportingenjör i Göteborg. Hon kommer från Frico. Ludvig Lundh har anställts som säljare i Stockholm. Han kommer från Elektroskandia.
Sven Carlsson har utsetts till vd för Höganäs energi AB. Han kommer från Hässleholms miljö.
Maria Bard har utnämnts till teamleader i kombination med product manager hos Esbe AB, Reftele. Joi Elebo och Per-Johan Brodén har utnämnts till product managers.
Mari Nilsson har utsetts till vd och koncernchef för Infjärdens värme AB. Hon kommer från Adecco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.