EPC | 17 jun 2015

Caverion tecknar avtal med Eskilstuna kommun om EPC-projekt

Eskilstuna kommun har genom sitt förvaltningsbolag Eskilstuna kommunfastigheter AB tecknat ett avtal med Caverion Sverige AB för att genomföra ett energitjänsteprojekt enligt EPC-modellen. Projektet omfattar ca 130 000 kvadratmeter skolor, förskolor och andra kommunala verksamhetslokaler.

Genom projektet kommer fastigheternas energianvändning och miljöpåverkan att reduceras, samtidigt som de fastighetstekniska systemen moderniseras. Under projektet kommer fastställda besparingar, som garanteras av Caverion, att finansiera nödvändiga åtgärder och moderniseringar. Projektet är därmed självfinansierat genom garanterade besparingar.

I ett första skede kommer en kartläggning av fastighetsbeståndet att genomföras för att fastställa vilka åtgärder som krävs inom såväl energieffektivisering som underhåll. Kartläggningen kommer att ske i nära samverkan med Eskilstuna kommunfastigheter och därefter har kommunen möjlighet att avropa åtgärder av Caverions lokala filial.

– Det är ett spännande projekt där både Eskilstuna kommunfastigheters och Eskilstuna kommuns målsättning är att utveckla stadens fastigheter genom affärsmässighet och nytänkande och därmed bli ett än mer attraktivt val för deras kunder. De båda aktörerna tar ansvar för en trygg och hållbar framtid och vi är stolta över att vara en del av det arbetet, säger Anders Fagerkrantz, Affärsenhetschef, Caverion Sverige AB.

Genom den kompetens som ryms inom ramarna för projektet, får kommunen och det kommunala fastighetsbolaget en möjlighet till långsiktig utveckling av fastighetsbeståndet med modern och energieffektiv utrustning som möjliggör än mer attraktiva lokaler.

– Vi går in i ett samarbetsavtal både av ekonomiska skäl och med långsiktig omtanke om vår miljö. Vi ser Caverion som en professionell samarbetspartner med nödvändiga resurser för att framgångsrikt genomföra projektet, säger Jan Helgesson, projektchef hos Eskilstuna Kommunfastigheter AB.

 

Publicerad 17 juni 2015

På nytt jobb

Dick Sellberg har anställts som säljare hos Roth Sverige AB, Malmö. Han kommer från STP Konsult.
Christel Ternström har anställts som innesäljare på Ekovent AB, Malmö. Hon kommer från Lindab.
Jenny Stenberg har utsetts till produktchef bygginfo hos Svensk byggtjänst, Stockholm. Hon kommer från Fastighetsmäklarförbundet.
 Kristin Olving har anställts som konsult för att jobba med miljöcertifieringar och taxo­nomi på Energi och miljö hos Bengt Dahlgren Göteborg AB. Hon kommer från annan bransch. Tobias Dahlquist har anställts som biträdande vvs-konsult. Han kommer från Yrgo. Jesper Knutsson har anställts som expert på cirkulära vattensystem och dagvattenhantering. Han kommer från Chalmers. Linnea-Louise Joo har anställts som biträdande konsult. Hon kommer från Chalmers. Pär Holm har anställts som elkonsult. Han kommer från Bravida. Christoffer Alm har anställts som konsult och gruppledare inom energieffektivisering. Han kommer från Chalmers industriteknik. Moa Normark har anställts som biträdande vvs-konsult. Hon kommer från Chalmers. Fredrik Risby har anställts som seniorkonsult som besiktningsman, uppdragsledare, byggledning och kontroll­ansvarig i Borås. Han kommer från Afry.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.