Sammanslagning | 5 mar

Caverion och Assemblin slås ihop

Assemblin och Caverion kommer att slås ihop nder det nya varumärket Assemblin Caverion Group. Sammanslagningen kombinerar styrkorna och kapaciteten i båda bolagen och breddar tjänsteutbudet.

Caverion och Assemblin slås ihop
Caverion och Assemblin kommer att slås ihop till den nya koncernen Assemblin Caverion Group. Foto: Assemblin

Efter sammanslagningen kommer Assemblin Caverion Group att verka i tio länder, generera en årlig omsättning på cirka 43,5 miljarder kronor och sysselsätta cirka 21 900 kvalificerade medarbetare. Den nya koncernens säte och huvudkontor kommer att vara i Sverige.

Ledningen för den nya koncernen kommer att bestå av chefer från både Assemblin och Caverion. Assemblins vd, Mats Johansson, blir vd för Assemblin Caverion Group. Caverions vd, Jacob Götzsche, blir arbetande styrelseordförande i den nya koncernen. Varumärkena Assemblin och Caverion kommer att användas på sina lokala marknader inom den nya koncernen.

– Assemblin och Caverion utmärks av hög teknisk kompetens, utmärkt service samt smarta och hållbara lösningar. Genom att kombinera dessa starka och personalfokuserade kulturer skapar vi en koncern med unika förmågor, kombinerad styrka och en delad vision, uppger Jacob Götzsche och Mats Johansson i ett pressmeddelande.

Den nya koncernen kommer att bibehålla fokus på den kompetenta medarbetarstyrkan i alla länder där Assemblin Caverion Group verkar, och eftersträvar att ta positionen som den ledande och mest attraktiva arbetsgivaren för experter inom installation, teknik och rådgivning. För kunderna innebär sammanslagningen en pålitlig partner med ytterligare kapacitet att kunna möta kraven på en dynamisk marknad samt ett ökat fokus på hållbarhet.

– Vi ser fram emot att kombinera  dessa kompletterande bolag till en ny koncern, baserat på samma principer som väglett våra investeringar i sektorn ’Business Services’. Sammanslagningen är ett logiskt steg. Assemblin och Caverion delar både kultur och värderingar, samt erbjuder kompletterande tjänster, förmågor och visioner. Vi räknar med att dra nytta av vår operativa expertis och kunskap om branschen för att stötta båda företagen mot att bygga en framtidsinriktad verksamhet, säger Hans Petter Hjellestad, Investment Advisory Professional på Triton, och ledamot i Caverions styrelse.

 

Källa: Caverion/Assemblin

Publicerad 5 mars 2024

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.