Sammanslagning | 5 mar

Caverion och Assemblin slås ihop

Assemblin och Caverion kommer att slås ihop nder det nya varumärket Assemblin Caverion Group. Sammanslagningen kombinerar styrkorna och kapaciteten i båda bolagen och breddar tjänsteutbudet.

Caverion och Assemblin slås ihop
Caverion och Assemblin kommer att slås ihop till den nya koncernen Assemblin Caverion Group. Foto: Assemblin

Efter sammanslagningen kommer Assemblin Caverion Group att verka i tio länder, generera en årlig omsättning på cirka 43,5 miljarder kronor och sysselsätta cirka 21 900 kvalificerade medarbetare. Den nya koncernens säte och huvudkontor kommer att vara i Sverige.

Ledningen för den nya koncernen kommer att bestå av chefer från både Assemblin och Caverion. Assemblins vd, Mats Johansson, blir vd för Assemblin Caverion Group. Caverions vd, Jacob Götzsche, blir arbetande styrelseordförande i den nya koncernen. Varumärkena Assemblin och Caverion kommer att användas på sina lokala marknader inom den nya koncernen.

– Assemblin och Caverion utmärks av hög teknisk kompetens, utmärkt service samt smarta och hållbara lösningar. Genom att kombinera dessa starka och personalfokuserade kulturer skapar vi en koncern med unika förmågor, kombinerad styrka och en delad vision, uppger Jacob Götzsche och Mats Johansson i ett pressmeddelande.

Den nya koncernen kommer att bibehålla fokus på den kompetenta medarbetarstyrkan i alla länder där Assemblin Caverion Group verkar, och eftersträvar att ta positionen som den ledande och mest attraktiva arbetsgivaren för experter inom installation, teknik och rådgivning. För kunderna innebär sammanslagningen en pålitlig partner med ytterligare kapacitet att kunna möta kraven på en dynamisk marknad samt ett ökat fokus på hållbarhet.

– Vi ser fram emot att kombinera  dessa kompletterande bolag till en ny koncern, baserat på samma principer som väglett våra investeringar i sektorn ’Business Services’. Sammanslagningen är ett logiskt steg. Assemblin och Caverion delar både kultur och värderingar, samt erbjuder kompletterande tjänster, förmågor och visioner. Vi räknar med att dra nytta av vår operativa expertis och kunskap om branschen för att stötta båda företagen mot att bygga en framtidsinriktad verksamhet, säger Hans Petter Hjellestad, Investment Advisory Professional på Triton, och ledamot i Caverions styrelse.

 

Källa: Caverion/Assemblin

Publicerad 5 mars 2024

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.