SJUKHUS | 19 okt 2016

Caverion levererar styrsystem till ny sjukhusbyggnad i Uppsala

Det nya J-huset står färdigt sommaren 2018 och kommer mäta 10 våningar och ha en total golvyta på 60 000 m2. Caverion levererar alla styrsystem till nybygget vilket bland annat innebär tekniskt avancerade lösningar för de olika undersöknings- och behandlingssalarna. Projektet är värt 20 miljoner SEK och installationsstart beräknas till november 2016.
De senaste tre åren har Caverion och slutkunden Uppsala läns landsting samarbetat i liknande projekt i sjukhusmiljöer. Exempelvis har Caverion utfört arbete på Tierps Vårdcentral, Kungsgärdets Vårdcentral och i tidigare projekt på Akademiska Sjukhuset.
”Det är ett komplext projekt som ställer höga krav på både utförande och kvalitet i de tekniska lösningarna. Givetvis underlättar det att vi redan har en bra relation med slutkunden och att vi har erfarenhet av deras förutsättningar och kravbilder. Jag är övertygad om att vi kommer att leverera en tekniskt avancerad och väl fungerande lösning”, säger Jerry Johansson, Servicechef Caverion.
Projektering och planering pågår och projektet beräknas vara avslutat i juni 2018. Skanska är beställare och generalentreprenör och Uppsala Läns Landsting är byggherre och slutkund. 

 

Publicerad 19 oktober 2016

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.