Uppsalaentreprenad | 16 jun 2015

Caverion levererar fastighetstekniska tjänster vid Segerstedthuset i Uppsala

Caverion har erhållit uppdraget att leverera el, ventilation och data & teleinstallationer i samband med att Akademiska hus bygger ett nytt kontorshus, Segerstedthuset, vid Uppsala universitet.

Den nya byggnaden har en yta av cirka 22.100 kvm och kommer att inrymma kontor för universitetets ledning och förvaltning. Segerstedthuset kommer samtidigt bli en mötesplats för studenter, universitetsanställda och för besökare och allmänhet – allt under ett och samma tak. Byggnadens placering är mitt i universitetsområdet med en rad campus samlade utmed Dag Hammarskjölds väg, det så kallade Kunskapstråket.

– Vi är stolta över att få bidra till utvecklingen av Uppsala universitet genom vår leverans av flera tekniska discipliner vid Segerstedthuset, säger Thomas Jansson, distriktschef Caverion.

Totalt cirka 600 personer kommer att ha sina kontor i Segerstedthuset som även kommer inrymma såväl en gemensam reception som en restaurang.

Caverions leverans omfattar el, ventilation och data- och teleinstallationer till ett samlat ordervärde av drygt 50 Mkr. Uppdragsgivare är NCC Construction AB och Segerstedthuset beräknas att stå färdigt våren 2017.

 

Publicerad 16 juni 2015

På nytt jobb

Anna Cornander har utsetts till produktchef för hållbar fjärrvärme hos Eon, Malmö. Hon kommer från Rise.
Ann Wingård har utsetts till försäljningschef på Indoor Energy, Solna. Hon kommer från Coromatic.
Christopher Peralta har anställts som energicontroller hos Enstar AB, Stockholm. Han kommer från annan bransch. Abiel Tesfamhret har anställts som energikontroller. Han kommer från Knivsta kommunfastigheter och bostäder.
Daniel Serell har utnämnts till vd för Sandbäckens rör i Kalmar AB där han tidigare var projektledare.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.