Uppsalaentreprenad | 16 jun 2015

Caverion levererar fastighetstekniska tjänster vid Segerstedthuset i Uppsala

Caverion har erhållit uppdraget att leverera el, ventilation och data & teleinstallationer i samband med att Akademiska hus bygger ett nytt kontorshus, Segerstedthuset, vid Uppsala universitet.

Den nya byggnaden har en yta av cirka 22.100 kvm och kommer att inrymma kontor för universitetets ledning och förvaltning. Segerstedthuset kommer samtidigt bli en mötesplats för studenter, universitetsanställda och för besökare och allmänhet – allt under ett och samma tak. Byggnadens placering är mitt i universitetsområdet med en rad campus samlade utmed Dag Hammarskjölds väg, det så kallade Kunskapstråket.

– Vi är stolta över att få bidra till utvecklingen av Uppsala universitet genom vår leverans av flera tekniska discipliner vid Segerstedthuset, säger Thomas Jansson, distriktschef Caverion.

Totalt cirka 600 personer kommer att ha sina kontor i Segerstedthuset som även kommer inrymma såväl en gemensam reception som en restaurang.

Caverions leverans omfattar el, ventilation och data- och teleinstallationer till ett samlat ordervärde av drygt 50 Mkr. Uppdragsgivare är NCC Construction AB och Segerstedthuset beräknas att stå färdigt våren 2017.

 

Publicerad 16 juni 2015

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.